Mustafa Akıncı mazbatasını aldı

Mustafa Akıncı mazbatasını aldı
KKTC'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 60.5'ini alarak cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı bugün mazbatasını aldı.

KKTC'de Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimlerinde oyların yüzde 60.5'ini alarak cumhurbaşkanlığına seçilen Mustafa Akıncı bugün mazbatasını aldı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şafak Öneri, mazbata töreni öncesinde kısa bir konuşma yaptı.

HOŞGÖRÜLÜ BİR HALKIN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERDİK

Mustafa Akıncı'nın 110 bin 795 geçerli oyun 67 bin 32'sini, yani yüzde 60,5'ini alarak seçimi önde bitirdiğini kaydeden Öneri, her iki turdaki seçimde ciddi bir olay yaşanmadığını söyledi. Öneri, “Halk olarak seçimler dolayısıyla dünyaya demokratik geleneklerimizin ve bilincimizin ne kadar güçlü olduğunu, hoşgörülü bir halkın nasıl olması gerektiğini bir kez daha göstermiş olduk” dedi. Resmi sonuçların Çarşamba günü resmi gazetede yayınlanacağını kaydeden Öneri, Perşembe günü ise Meclis'te yemin töreni olacağını; devir teslimden sonra da Akıncı'nın resmen Cumhurbaşkanlığı görevine başlayacağını söyledi. Akıncı'ya yeni görevinde başarı dileyen Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Öneri, 3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve ailesine sağlık ve mutluluk temenni etti.

AKINCI SONUÇ EN BAŞTA KIBRIS TÜRK HALKINA HAYIRLI OLSUN

Mustafa Akıncı ise konuşmasında yoğun bir dönemi geride bıraktıklarını kaydederek, “Sonucun en başta Kıbrıs Türk halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimine katılan 7 adayın demokrasi sürecine ciddi katkı koyduğunu söyleyen Akıncı, “2. turdaki yarışta ben ve Sayın Eroğlu bulunduk. Halkımızın takdiri benim bu görevi üstlenmem yönünde tecelli etti. Bu kararın gereğini bugünden başlayarak yerine getirmek için tüm gücümle çalışacağım ifadesine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.