Mustafa Cahit Kıraç, Çüngüş’lü öğrencilere müjde verdi

Mustafa Cahit Kıraç, Çüngüş’lü öğrencilere müjde verdi
Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesi Atalar köyünde dere yatağında kurulan okulla ilgili açıklamada bulunan Vali Mustafa Cahit Kıraç, köyde yeni bir okul yapılacağının müjdesini verdi.

Vali Kıraç, "Köy halkına da buradan müjdeyi vermek istiyorum, önümüzdeki yıl bu sorun çözülecek. O tabloyu önümüzdeki yıl öğrencilerimiz yaşamayacaktır” dedi.

Dün gazetemizde ‘Her gün dereleri, tepeleri, dağları aşıyorlar’ manşeti ile geniş olarak yer verdiğimiz habere Diyarbakır valisi Cahit Kıraç da kayıtsız kalmadı. Vali Kıraç konu ile ilgili yaptığı açıklamada; öğrencilerin okula gidişlerindeki zorlukları izlediğini kaydederek  okul sorunun önümüzdeki yıl çözüleceğini ifade etti. Vali Kıraç, "Diyarbakır’da 2013 yılında başlayan 2014 yılında devam edecek 188 okul, 2 bin 314 derslikli yatırım programımız var. Diyarbakır’daki eğitim mevcudu ele alındığında bu yatırımları da bitirdiğimizde Türkiye’de eğitimin en  rahat yapıldığı illerden biri olacaktır. Diyarbakır’da şuan 450 bin öğrenci, 16 bin 500 öğretmen mevcut. Atalar köyündeki öğrencilerin dramını gündeme getirenlere  teşekkür ediyorum. Diyarbakır Valiliği olarak Milli Eğitim Bakanlığı programı çerçevesinde, bu sorunu bir insanlık dramı olarak gördüğümüz için hassasiyetle durduk. Yeni okulun yapımı için arsa temin edilerek, yatırım programına alındı. Ödeneği de hazır durumda. 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle ihalesi yapılarak, çocukların yeni okullarını gidecek noktaya getireceğiz. 8 derslikli bir okulu planlıyoruz. Köy halkına da buradan müjdeyi vermek istiyorum, önümüzdeki yıl bu sorun çözülecek. O tabloyu önümüzdeki yıl öğrencilerimiz yaşamayacaktır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.