Müteahhit işçilerin işten çıkarılacağı iddiası

Müteahhit işçilerin işten çıkarılacağı iddiası
Yılbaşı itibariyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nda (TPAO) çalışan müteahhit elemanı yaklaşık 400 kişinin işten çıkarılacağı gerekçesiyle Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi önünde basın açıklaması yapıldı.

BATMAN - Yılbaşı itibariyle Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nda (TPAO) çalışan müteahhit elemanı yaklaşık 400 kişinin işten çıkarılacağı gerekçesiyle Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi önünde basın açıklaması yapıldı. 
İşçiler adına açıklama yapan Sendika Başkanı Mustafa Tekik, müteahhit, taşeron ve yedi emin diye nitelenen tüm emekçilerle beraber olacaklarını ve ekmeklerini kimseye yedirmeyeceklerini söyledi. Tekik, "Sendikamız Petrol-İş ve bizler, yıllardır bunun mücadelesini vererek, müteahhit ve taşeron işçilerinin statülü, güvenceli, kadrolu, örgütlü ve insana yakışır bir çalışma sistemiyle istihdamını özellikle vurgulamış ve bu anlamda pek çok eylem-etkinlik gerçekleştirilmiştir. Son olarak, Sendika genel merkezimizin, bir müfettiş araştırması talebi ve dava açmak suretiyle, TPAO ve TPİC’de asli pek çok işimizin taşerona verildiğini tespit etmiş, bu konuda tüm taşeron, müteahhit ve yedi emin diye nitelediğimiz emekçilerin ya kadrolu ya da sözleşmeli olarak istihdamını talep etmiştir. Bu talep, aynı zamanda söz konusu emekçilerin tümünün Sendikalı, örgütlü olmasını da içermektedir. Ancak, ilgili Bakanlık ve işveren, bu taleplerin kabulüyle ilgili olumlu adım atmak bir yana, emekçilerin işine son vermek gibi klasik bir tutumla bizlerin karşısına çıkmaktadır. Kamuoyuna ve ilgili tüm çevrelere açıkça belirmek isteriz ki, müteahhit, taşeron ve yedi emin diye nitelediğimiz tüm emekçilerle beraber olacağız ve ekmeğimizi kimseye yedirmeyeceğiz. Bu basın açıklamasının bir uyarı olarak ele alınmasını belirtir, ilgili siyasi çevrelerden destek bekler, mücadelemizi, bedeli ne olursa olsun sonuna kadar sürdüreceğimizi özellikle vurgularız" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.