Mütevazi imkanlarla ligin zirvesine doğru

Mütevazi imkanlarla ligin zirvesine doğru
Alt yapıya verdiği önemle dikkat çeken Diyarbakır Yolspor örnek bir başarıya imza attı.

Geçen sezon genç kadrosuyla Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi’nde oynadığı 22 maçın tamamını kazanarak kırılması güç bir rekor kıran ve baraj maçında Bismil Belediyespor’u da yenerek tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele etmeye hak kazanan Yolspor, bu ligde de de başarıdan başarıya koşuyor. 8 haftası geride kalan ligde 5 galibiyet,1 beraberlik ve 2 yenilgi alan Yolspor, topladığı 16 puanla 3.sırada yer alıyor.

İSTİKRAR BAŞARIYI GETİRDİ
Maddi sorunlardan dolayı sezon öncesinde ligden çekilme aşamasına gelen ancak kentteki spor kamuoyunun baskısı sonucu lige katılan Yolspor, trilyonluk yatırımlar yapan takımların yer aldığı BAL 2. Grup’ta rakiplerinin aksine sezon öncesinde kampa gitme imkanı dahi bulamadı. Alt yapıdan gelen oyunculardan kurulu kadrosunu koruyarak 4 tecrübeli futbolcu ile takviye eden Yolspor, uzun yıllar takımda forma giyip kaptanlık yapan ve uzun yıllardır çalıştırdığı takımı geçen sezon BAL’a taşıyan teknik adam İbrahim Tungaç’la yola devam ederken, kadro ve teknik heyetteki istikrar bu ligde de başarıyı getirdi.

“REHAVETE KAPILMAYACAĞIZ”
Son olarak ligin iddialı takımlarından Kurtalanspor’u Mahsun (2), Mustafa ve Erhan Ölker’in golleriyle yenen Yolspor’daTeknik Sorumlu İbrahim Tungaç, rehavete kapılmadan aynı heyecan ve istekle yola devam edeceklerini söyledi. Tungaç, “Rakiplerimize göre mütevazi imkanlara sahibiz. Çok para harcayarak transfer yapamadık ve kampa gidemedik. Ancak rakiplerimize göre avantajlarımız da var. Yıllardır bir arada oynayan, birbirlerini tanıyan, başarıya aç ve başarıyı isteyen, hedefleri olan futbolculara sahibiz. Çok güzel tesislere sahibiz. Diğer takımlar gibi büyük transfer paraları ödeyemedik ama yönetim maaş ve primleri zamanında ödüyor. Kurumsal bir yapımız var. İlla şampiyon olacağız demiyoruz. Ama iddiasız değiliz ve hiçbir rakipten çekinmiyoruz. Biz iyi futbol oynamak ve kazanmaya devam etmek istiyoruz. Bu anlayışla devam ettikten sonra lig sonunda nerede olacağımızı göreceğiz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.