Mutlu Kaya taburcu oldu

Mutlu Kaya taburcu oldu
Diyarbakır'da erkek arkadaşının silahlı saldırısı sonucu ölümden dönen 19 yaşındaki Mutlu Kaya, yaşam savaşını kazandı.

 

Dilek SEZER

Taburcu edilen genç kız: "Doktorlar iyileşeceğimi söyledi. Geleceğe dair umutluyum. Eskisinden daha iyi olmak için mücadele edeceğim" dedi.

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ses yarışmasıyla ünlenen Diyarbakırlı 19 yaşındaki Mutlu Kaya, 18 Mayıs'ta evinde erkek arkadaşının silahlı saldırısına uğramış ve beynine isabet eden kurşunla ağır yaralanmıştı. Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde 38 gün yoğun bakımda kalan Kaya, yaşam savaşını kazanmıştı. Bilinci yerinde olan, ancak konuşmakta güçlük çeken genç kız 7 Temmuz'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun girişimleriyle fizik tedavi için Ankara Gülhane Askeri Tıp Merkezi'ne sevk edildi.

 

GATA Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde 70 gün tedavi gören Mutlu Kaya, taburcu edilerek Ergani'deki baba evine getirildi. Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, Mutlu Kaya'ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kaymakam Yonsuz, Mutlu'nun annesi Hanım Kaya ve kardeşlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

"RÜYADA GİBİYİM"

Konuşmakta güçlük çeken Mutlu Kaya ise; "Halen şoktayım. Yaşadıklarım her şey sanki rüya gibi. Doktorlar iyileşeceğimi söyledi. Geleceğe dair umutluyum. Eskisinden daha iyi olmak için mücadele edeceğim" diye konuştu.

3 YILLIK TEDAVİ SÜRECİ

Kızı Mutlu'nun 3 yıllık zorlu bir tedavi süreci geçireceğini ifade eden anne Hanım Kaya; "Mutlu, orada tedavi sürecinde çok yıprandı. GATA'daki doktorlar, üç aylık dinlenme süreci verdiler. Bu sürecin ardından yeniden tedavi sürecine geçilecek. Şuanda çok mutluyum. Kızım ölümlerden döndü. Bir anne olarak dünyalar benim oldu. Ergani halkına, Kaymakamımıza, Diyarbakır Valimize, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve eşi Sare Hanım'a teşekkür ediyorum. Bizleri hiç yalnız bırakmadılar, yardımcı oldular" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, geçtiğimiz gün Mutlu Kaya'yı GATA'da ziyaret etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.