Namık Tarancı infaz edildiği yerde anıldı

Namık Tarancı infaz edildiği yerde anıldı
DİYARBAKIR(Tigris Haber) - Namık Tarancı; 21 yıl sonra katledildiği yerde Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve yakınları tarafından anıldı.

Gencer Arpacı-Haci Güneş

Gerçek Dergisi Diyarbakır muhabiri Namık Tarancı, 20 Kasım 1992 yılında Diyarbakır Bağlar İlçesi’nin Kaynartepe Mahallesi’nde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti. EMEP Diyarbakır İl Örgütü Tarancı’nın 21. ölüm yıldönümüne ilişkin anma programı düzenledi. Programa EMEP, HDK,78’liler,Fırat Dağıtım ve Kürt Gazeteciler Cemiyeti Derneği temsilcileri yanı sıra Tarancı’nın yakınları ve arkadaşları katıldı. “Karanlıklar aydınlatılsın Kürt sorununa demokratik barışçıl çözüm” pankartının taşındığı anma programına çevredeki yurttaşlarında destek verdiği görüldü.

Basın metni Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu Diyarbakır temsilcisi Cumhur Daş tarafından okundu. Tarancı cinayetinin bu topraklarda işlenen ve açığa çıkamayan onlarca cinayetlerden bir olduğunu kaydeden Daş “Tarancı, devletle iş birliği içinde olan güçler tarafından katledildi. Katillerin işledikleri diğer yüzlerce cinayet gibi cinayeti kimler talimatı ile işlendiğini ifade ettiklerine rağmen AKP Hükümeti tarafından salıverildiler. Tarancı cinayeti bu topraklarda işlenen ve failleri cezalandırılmayan onlarca gazeteci cinayetinden birdir. Musa Anter’’in, Hüseyin Deniz’in, Hafız Akdemir’in ve binlerce faili meçhul karanlıkta kaldı” dedi.

Basın açılmasından sonra Demokrasi mücadelesinde yaşamı yitirenler adına bir dakikalık saygı duruşu yapıldıktan sonra Tarancı’nın öldürüldüğü yere karanfiller bırakıldı.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.