Şahin DOĞAN

Şahin DOĞAN

NASIL BİR SAYFA

NASIL BİR SAYFA

Tekrar yolun başına geldik. Heyecanla beklediğimiz yılbaşını geride bıraktık. Eskittiğimiz, geride bıraktığımız ve bir daha asla yaşayamayacağımız zaman süreci mazi oldu. Yeni yılın yeni sayfalarını açtık. Tabi ki, yeniden ne anladığımız; içeriğini nasıl dolduracağımız da  önemlidir. Çoğumuz için  önceki gecelerden farkı olmayan; bir kısmı için ise debisi yüksek şaşaalı gece. 2013, sorunları ile birlikte geride  kaldı . Sel gitti kum kaldı. Çözüm bekleyen sorunlarımızla başbaşayız.

 İyi dilek temennilerimizi sıraladık. Sene sonuna geldiğimizde beyaz sayfadan eser kalmadığını gördük. Takvim yapraklarını ne de çabuk tüketmişiz. Bir yılı daha geride bıraktık, o, şimdiden tarih oldu. Şimdi yenisini  tüketmeye başladık.

Yılın kronolojik dökümüne baktığımızda, geride bıraktığımız yılın ne kadar dolu geçtiğini görüyoruz. Yaşadıklarımız farklı değil. Olması da  olası değildir. Çünkü, aynı trende yolculuk ediyoruz. Ezilenlerin, ötekileştirilenlerin yani dip’dekilerin birbirinden esasta farklı olması mümkün değildir. Eşitleşmeden tarih yoluna giremeyecektir.

 Yeni günde hayatımızda rakamlardan başka değişen ne oldu. Zaman bildiği akış hızında devam ediyor. Önceki yıllara  göre ne hızlı ne yavaş. Hep aynı tempo. Zamanı anlamlı kılan insanın eylemidir. O’na anlam katan yaşananların niteliğidir.

Kimi zamanlarda halklar,  uzun bir zaman diliminde yaşayamadıklarını  kısa süreye sığdırmak isterler.  Tarihe böylesi girişler de ağır sorumluluklar yükler. O dönem kuşakları geçmişin yükünü de omuzladıkları için doğal olarak ödedikleri bedel de ağır olur. Ancak tarihe tanıklık ettikleri için de onlara onur kazandırır. Geçmişin edilgen bireyinden tarih yazan özne durumuna gelmiş olurlar.

         Dünyada büyük bir şatafatla kutlandı. Havai fişekler gecenin karanlığını renk cümbüşüyle aydınlattı.

         Yorgun ve yoğun gecenin ardından gerçekliğimize döndük. Newroz’la başlayan çözüm süreci umutları yeniden tazeledi. Önünde engellere rağmen, Şırnak’tan Edirne’ye kadar duyarlık yaratan bu sürecin kazaya uğramasına sessiz kalınmayacaktır. Cemaat –iktidar gerginliği, derin-paralel devlet ,yargı-emniyet tartışmaları, yolsuzluk operasyonları etkilerini yeni yılda yerel seçimlerin gölgesinde devam ettirecektir. Çözüm bekleyen demokratikleşme sorunlarını hep beraber aşacağız.

         Mücadele dolu geçecek bir yıl bizleri bekliyor. Yaşam mücadele demektir. Sukunet ancak ölü gezende mümkündür. O da yaşamın olmadığı bir alandır. Bu da bizlere göre değildir.

         2014’ten temennimiz bol demokrasi, huzur dolu yarınlar ve jopsuz, gazsız günler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şahin DOĞAN Arşivi
SON YAZILAR