'Nazlıcan' kurumun maskotu oldu

'Nazlıcan' kurumun maskotu oldu
Tunceli’de bacağı kırık olarak bulunan ve Nazlıcan ismi konulan bir haftalık dağ keçisi, bakımının yapıldığı kurumun maskotu haline geldi.

 

 

  Geçtiğimiz hafta Tunceli’nin Pülümür Vadisi’nde vatandaşlar, yaralı yavru dağ keçisini bularak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesine bildirmiş, ekiplerde harekete geçmişti. Ekipler tarafından alınan keçi  ilk müdahalesinin ardından Elazığ'a Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'nde sevk edildi. Hastanede  kırık bulunan bacağı özel olarak bandaja alınan keçi tekrar Tunceli'ye gönderildi.

  Yaklaşık 3 ay boyunca Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürlüğü gözetiminde kalması gereken yavru keçiye, kurum personeli Nazlıcan isimini verdi. Her gün temin edilen keçi sütü ile biberonla bebek gibi beslenen yavru keçi, kurumun içinde istediği gibi dolaşıyor.

 

 

Keçinin biberonla beslenme süreci tamamlanmasının ardından, ilerleyen haftalarda doğal ortama alıştırma sürecinin başlanacağı öğrenildi. Bacağının iyileşmesinin ardından ortama alışma sürecinin de tamamlanmasıyla yavru keçinin tekrar bulunduğu bölgede doğal ortama bırakılacağı bildirildi.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.