NE BU ŞEKİLDE TAHRİKE GEREK VARDI, NE DE BÖYLE YUHALAMAYA…

NE BU ŞEKİLDE TAHRİKE GEREK VARDI, NE DE BÖYLE YUHALAMAYA…
Silvan'da 12 gündür süren yasağın kaldırılmasının ardından, askerin birliklerine gidişi sırasında zırhlı araçtan yapılan "Elinize sağlık" anonsu ve duvarlara yazılan tahrik edici ırkçı sloganlar Silvanlı vatandaşları kızdırdı.Özcan YILDIZ

 

 

 

 

DİYARBAKIR-Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 3 mahallede 3 Kasım'dan itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağı önceki gün saat 14.00'ten itibaren kaldırıldı. Silvan ilçesinde 12 gün boyunca  düzenlenen operasyonu gerçekleştiren askerler 12 gün sonra ilçeden ayrıldı, çevrede konuşlandırılan tanklar da çekildi.

ASKERLER İLÇEDEN ÇEKİLDİ

Silvan'da görev yapan ve aralarında Jandarma Özel Harekât Timlerinin de bulunduğu askerler çekildikten sonra  İlçe merkezindeki  duvarlarda tahrik edici slogan ve yazıları gören vatandaşlar  tepki göstererek  zırhlı araçlardan sık sık yapılan anonslara da yuhalayarak karşılık verdi. Diyarbakır Caddesi üzerinden yürüyerek birliklerine  giden askerlere belediye binası önünde toplanan bir grup HDP'li tepki gösterdi.

Özel tim ekiplerinin duvarlarına yazılan sloganların  Silvanlı gençleri tahrik etmeye yönelik olduğunu kaydeden vatandaşlar, bunun açık bir provokasyon olduğunu ifade etti. Kardeşliğin en değerli şey olduğunu anlatan Silvanlılar; ‘Ne bu şekilde tahrike gerek vardı, ne de böyle yuhalamaya. Provokasyonla barış bir arada olmaz’ diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.