‘Nemrut’ ölümsüz dağ

‘Nemrut’ ölümsüz  dağ
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan devasa kral ve tanrı heykellerinin bulunduğu 2 bin 206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağına yerli ve yabancı turist akını devam ediyor.

ADIYAMAN - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan devasa kral ve tanrı heykellerinin bulunduğu 2 bin 206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağına yerli ve yabancı turist akını devam ediyor. 
Sezonun son turları ile Adıyaman'a gelen yerli ve yabancı turistler, devasa tanrı heykellerini görmek için Kahta İlçesi'nde bulunan Nemrut Dağı'na çıkıp, Ören yerlerini gezdi. Kahta ilçe merkezinden bir saatlik minibüs yolculuğunun ardından 15-20 dakika yürüyerek Nemrut Dağı'nın zirvesine çıkılıyor. Nemrut'a gelen yerli ve yabancı turistler, muhteşem doğa manzarası, güneşin doğuşunu ve batışı ile bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı buluyor.

nemrut-3.jpg


Dünyanın 8'inci harikası olarak bilinen, UNESCO tarafından Dünya kültür mirasları arasında yer alan ve bayram sonrası devam eden GAP turları ile ziyaretçi akınına uğrayan Nemrut Dağı'na gelenler bol bol fotoğraf çektiriyor. Devasa kral ve tanrı heykellerinin arasında güneşin batışını izlemek için gelenler arasında yer alan gurbetçi Mahmut Gergerli, 12 yıldır görmediği Nemrut Dağı'na bir kez daha hayran kaldığını belirterek, "23 yıldır Almanya’da yaşıyorum, 12 yıl önce Nemrut’a gelmiştim, ulaşım çok kötü durumdaydı.

nemrut-1.jpg

Şuanda Nemrut yolu ve zirveye çıkan patika yol yerine yapılan basamaklı yolu çok beğendim, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız Nemrut’u fotoğraflarda görmüştü, bugün gerçeğini görme imkanları oldu. Özellikle gurbetçilere tavsiye ediyorum gelip bu muhteşem güzelliği görsünler” dedi.

nemrut-2.jpg


Turistler, Nemrut Dağı’nın zirvesinde yanlarında getirdikleri şarapları içerek eşsiz bir güzellikteki güneşin batışını izleyip hatıra fotoğrafı çektiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.