Nemrut'ta utandıran manzara!

Nemrut'ta utandıran manzara!
Bitlis'te bulunan Nemrut Dağı ve Nemrut Krater Gölü, ilgisizlik nedeniyle fiziksel ve mikrobiyolojik kirlenme ile karşı karşıya.

BİTLİS - Bitlis'te bulunan Nemrut Dağı ve Nemrut Krater Gölü, ilgisizlik nedeniyle fiziksel ve mikrobiyolojik kirlenme ile karşı karşıya. 


"Tabiat Anıtı" olarak koruma altına alınan Nemrut Kalderası'nda bulunan ve 2010 yılında Avrupa Birliği'nin (AB), akustik turizmde Avrupa'nın 25 mükemmel destinasyonu (varılacak olan yer) arasında gösterdiği krater gölleriyle her mevsim ayrı güzelliklere bürünen Nemrut Dağı ve Nemrut Krater Gölü, ilgisizlik nedeniyle fiziksel ve mikrobiyolojik kirlenme ile karşı karşıya kaldı. 

tatvan-nemrut-1.jpg

Yaz aylarında doğaseverler için yüzme, botla gezintileri, sörf, doğa yürüyüşlerinin mekanı olan, kış aylarında ise kar ve kayak sporları için imkanlar sunan söz konusu dağ ve tepesindeki krater göl, çöp ve kirliliği nedeniyle adeta turist kaçırıyor.

tatvan-nemrut-2.jpg

Yaz aylarında çöpten geçilmeyen alan, kış aylarında ise yollarının kardan temizlenmemesi nedeniyle neredeyse ziyaret edilmiyor.

tatvan-nemrut-3.jpg

Rutin temizliklerin yapılmaması ve gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle Nemrut kalderası içinde bulunan göller, doğal havuzlar ve kaplıcalar fiziksel ve mikrobiyolojik kirlilik sinyalleri veriyor.

tatvan-nemrut-7.jpg

Kalderayı ziyaret eden yurttaşların durumdan şikayetçi olduğu bölgede, yetkililer ise ilgisizliğini sürdürüyor.

tatvan-nemrut-4.jpg

tatvan-nemrut-8.jpg

Adını milattan önce 2 bin 100 yılında yaşamış Babil Hükümdarı Nemrut'tan alan ve dünyanın 2'nci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü, 2 bin 250 metre yükseklikteki Nemrut Dağı'nın zirvesinde bulunuyor.Sinan Aygül(Diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.