Nevruz hazırlıkları sürüyor

Nevruz hazırlıkları sürüyor
Nevruz hazırlıkları sürüyor

 

Diyarbakır'da salı günü Nevruz kutlamasının yapılacağı alanda incelemelerde bulunan tertip komitesi, 2017 Nevruz'unun barış ve kardeşliğin kapısını aralaması dileğinde bulundu.

 

Diyarbakır’da 21 Mart Salı günü kutlanacak Nevruz için hazırlıklar devam ediyor. Tertip komitesi tarafından bilboordlara afişler, caddelere pankartlar asılırken, anons araçlarıyla da Diyarbakırlılar Nevruz’a davet ediliyor. Tertip komitesi içinde yer alan DTK, DBP, HDP ve KJA temsilcilerinden oluşan bir heyet de, kutlamanın gerçekleşeceği Nevruz alanında incelemelerde bulundu.

 

DTK Eş Başkanı Leyla Güven burada yaptığı açıklamada, Nevruz’u 33 yerde kutlamak üzere başvuruda bulunduklarını, ancak bazı illerde güvenlik gerekçesiyle yasaklandığını söyledi. “Yasakçı zihniyeti kınıyoruz” diyen Güven, bütün Diyarbakırlıları, valilikten izin çıkan Nevruz alanında buluşmaya davet etti.

Daha sonar konuşan HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir ise, “Bugün bu alanda, yani özgürlük, kardeşlik alanında bize o günü hazırlayacak olan emekçi kardeşlerimizi ziyaret ettik. Hummalı bir çalışma yürütüyorlar, alın teri döküyorlar.  21 Mart, Newroz gününü barış içinde kutlayacak olan halkın hayatını kolaylaştıracak olan, insanların buraya gelişinin gerçekleşmesine katkı sunan herkese şahsım ve partim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu Newroz, son 2 yıl içinde yaşamış olduğumuz, bu topluma yaşatılan bütün o yaraları sarma Newroz’u olsun. Bu Newroz, bir kez daha Ortadoğu coğrafyasında yaşayan tüm halkların hak temelinde, özgürlük temelinde, eşitlik temelinde, bir arada özgürce yaşayabilecekleri bir dönemin kapısını aralayan bir Newroz olsun.

 

2013 ruhuna sahip çıkma Nevruz’u olsun

21. yüzyılda Ortadoğu kasılıp kavrulurken artık çatışmayla, ölümle sonuç almanın mümkün olmadığını, bu meydanı dolduracak yüz binlerce yürek gösterecek. 2017 Newrozu, 2018 Newroz'unun özgürlük ve barışın bir kez daha haykırılacağı Newroz olacağının müjdecisi olsun. 2013’ün ruhuna sahip çıkma Newroz’u olsun. Barış manifestosunun, birlikte yaşam manifestosunun bir kez daha bu coğrafyada hayat bulacağına 100 binler tarafından sahip çıkıldığının haykırıldığı Newroz olsun.

Newroz hepimizindir

Bütün kardeşlerime çağrımdır; Newroz hepimizindir. Herhangi bir siyasi partinin değil halkın bayramıdır. 7’den 70’e tüm halkımızı barış, özgürlük ve yaralarımızı sarma halayını birlikte kuralım. 2 buçuk yıldır kanla, gözyaşıyla bir halkın sinmeyeceğinin, değerlerinden vazgeçmeyeceğinin de ispatı olan bu alanı bir kez daha milyonlarla dolduralım” ifadelerini kullandı.

367 GAZETECİ İZLEYECEK

Öte yandan Nevruz’u izleyecek gazetecilerin akreditasyon işlemleri de tamamlandı. Yapılan açıklamada 367 gazetecinin Nevruz’u izleyeceği belirtildi. Diyarbakır Nevruz’unu izleyecek yabancı gazeteci ve yayın kuruluşunun sayısı ise 163 olarak ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.