NEWROZ KUTLAMALARI BAŞLADI

NEWROZ KUTLAMALARI BAŞLADI
Diyarbakır'da DBP, DTK ve HDP tarafından düzenlenen Newroz kutlamaları, her yıl olduğu gibi merkez Bağlar İlçesi'ndeki Newroz Parkı'nda yapılıyor. 124 bin metrekarelik park alanının büyük kısmı dolmaya başladı.

 

Diyarbakır'daki Newroz kutlamaları için Valilikten 11.00-15.00 saatleri arasında izin alınırken, kutlamalara katılmak isteyenler sabahın erken saatlerden itibaren Newroz Parkı'na gelmeye başladı. Alana gelenler polis tarafından oluşturulan kontrol noktalarından üstleri aranarak girdi.

 

On binlerin katıldığı Newroz kutlamalarında açılış konuşmasını HDP Eş başkanı Şerif Camcı yaptı. 

“Saygın bir statü muhakkak elde edilecektir”

Newrozun barışa vesile olmasını dileyen HDP Eş başkanı Şerif Camcı “20.yüzyılda statüsüz yaşayan Kürtler,  Ortadoğu'da 21 Yüzyıl'da saygın bir statüyü muhakkak elde edecektir. Kürt halkının mücadelesi tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar birikime ve deneyime sahiptir, dünyanın dört bir yanına dağılmış Kürt halkı, Afrin için aynı duygu ve düşüncede birleşti. Tıpkı Halepçe'de Şengal'de Cizre'de olduğu gibi. Afrin'e yapılan işgal girişimini asla kabul etmediğimizi bir kez daha buradan haykırıyoruz. Afrin halkının yanında olduğumuzu ifade ediyoruz başta Kürtler olmak üzere tüm dünyanın kutlayacağı Newroz bayramının şimdiden hepimize; barışa, özgürlüklere ve eşitliğe vesile olmasını temenni ediyoruz.”dedi

Newroz programında; DTK Eş Başkanı Bedran Öztürk, Mardin Büyükşehir Belediye Eski Eş Başkanı Ahmet Türk ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da birer konuşma yapacak.

 

Newroz pro. gramı müzik eşliğinde  devam ediyorXero AbbasSolo Kürtçe ezgileri seslendiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.