Nikah 12 yıl sonra hasta yatağında geldi

Nikah 12 yıl sonra hasta yatağında geldi
Hasta yatağında eşine sürpriz yaptı

 

 

 

Diyarbakır’da kanser hastası Mehmet Çetin Toprak, 12 yıllık imam nikahlı eşine hasta yatağında ameliyata girmeden 1 gün önce resmi nikah sürprizi yaptı. 4 çocuklu çiftin nikah şahitliğini ise doktorları yaptı. Eşine nikah kıyan Toprak; “4 çocuğumun annesiyle 12 yıl sonra nikah sevinci yaşadığım için çok mutluyum” dedi. Lahiye Toprak ise, eşinin biran önce sağlılığına kavuşması için dua etti.

Diyarbakır Memorial Hastanesi’nde tedavi gören kanser hastası Mehmet Çetin Toprak (46) 12 yıllık imam nikahlı eşi 4 çocuğunun annesi Lahiye Toprak’a (35) hasta yatağında resmi nikah kıydı. Mutlulukları yüzünden okunan çift büyük sevinç yaşadı.

HASTALIĞI SON EVRESİNE GİRDİ

Küçükken geçirdiği menenjit hastalığından dolayı konuşma özürlü olan Mehmet Çetin Toprak 2 yıl önce yanlarındaki ağrılarından dolayı gittiği hastanede kendisine pankreas kanseri teşhisi konuldu. İlk tedavi için Ankara’ya giden Toprak yaklaşık 1,5 yıldır Memorial Hastanesi’nde kemoterapi görüyor. Artık vücudu tedaviye cevap vermeyen Toprağın hastalığı son evresine girdi.

4 ÇOCUKLARI OLDU AMA…

Mehmet Çetin Toprak 12 yıl önce görücü usulü tanıştığı eşi Lahiye Toprak ile imam nikahıyla evlendi. Bu evliliklerinden İrem (10), Gülşen (8), Seyit (6) ve Esra (1) isimli 4 çocukları oldu. Bu süre zarfında annesini kaybeden ve yaşadığı çeşitli sorunlardan dolayı Çetin 12 yıl boyunca eşine resmi nikah kıyamadı.

AMELİYATA GİRMEDEN 1 GÜN ÖNCE, YILDIRIM NİKAHI

Hastalığı son evresine giren Mehmet Çetin Toprak 12 yıllık eşine nikah sevincini tattırmak için hasta yatağında sürpriz yaptı. Toprak çifti için hastane yönetimi seferber oldu.

Toprak çiftinin resmi nikahı, Mehmet Çetin Toprak safra kesesinin üzerinde bulunan urun alınması için yapılacak cerrahi operasyondan 1 gün önce, gerekli işlemler yapılarak yıldırım hızıyla kıyıldı.

Hastanede kıyılan çiftin nikah şahitliğini Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Ali Kaplan ve Hastane Direktör Yardımcısı Dr. Zana Ural yaptı. 12 yıl sonra resmi nikah sevinci yaşanan çiftin mutlulukları yüzünden okundu. Toprak çifti için pasta kesilerek mini bir kutlamada yapıldı.

MADDİ SIKINTI YAŞIYORLAR

Mehmet Çetin Toprak 3 ayda bir aldığı özürlü maaşı ve sebze halinde taşımacılık yaparak ailesini geçindiriyordu. Fakat geçirdiği hastalığından dolayı çalışamaz duruma gelen Toprak sadece aldığı 3 aylık özürlü maaşıyla ailesini geçimini sağlarken, ameliyatı için 6 bin lirayı aile ve komşuları kendi arasında toplayarak ödemiş.

ÇOK MUTLUYUM

Hasta yatağından eşine nikah sevinci yaşatan Mehmet Çetin Toprak; “4 çocuğumun annesiyle 12 yıl sonra nikah sevinci yaşadığım için çok mutluyum” dedi.

FARKLI BİR DUYGU

Hastalığı boyunca eşinin başından ayrılmayan ve bütün ihtiyaçlarını karşılayan Lahiye Toprak ise; “12 önce evlendik ama resmi nikah kıyamadık. 4 çocuğumuz olduktan sonra nikah kıymak farklı bir duygu. Ama uzun süreden sonra bu sevinci tatmak beni çok mutlu etti.”

Eşinin sağlığına kavuşması için duan eden Toprak; “Eşimin özürlü maaşıyla geçiniyoruz. Maddi olarak sıkıntı çekiyoruz. Eşim ve çocuklarım için hayırseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.

TEDAVİYE YANIT VERMİYOR

Hastanın durumu hakkında bilgi veren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Ali Kaplan şunları söyledi; “Mehmet Çetin yaklaşık 2 yıl önce hastanemize geldi. Karaciğerine yayılmış pankreas tümörü vardı. 1,5 yıldır hastamıza kemoterapi uyguluyoruz. Son günlerde hastalığında bir ilerleme mevcut. Verdiğimiz tedaviye yanıt vermesi azaldı. Gidişat anlamında sıkıntılı bir hastamız, bizden böyle bir ricası oldu kendisini kırmadık. İnşallah kendileri için hayırlı olur.”

Haber:Mehmet ÇAKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.