Niye dinliyorsunuz kardeşim ?

Niye dinliyorsunuz kardeşim ?
BDP Meclis personelinin dinlenmesini Adalet Bakanı'na sordu

Haber Merkezi - BDP, Meclis'te bulunan BDP Grubu çalışanlarından bazılarının dinlenmesini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu. 

BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, BDP Grubu'nda çalışanların bazılarının dinlendiklerine ilişkin savcılık kâğıtları gelmesinden dolayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a yazılı soru önergesi verdi. Baluken, önergesinde, savcılık kâğıtlarında dinlemenin yapıldığı ancak şüphe istinadının yazılmadığını hatırlatarak, "Biz partimize yargının ve emniyetin yaklaşımlarından da biliyoruz ki, partimizi kriminalize etmeye yönelik, milletvekillerimizi takip etmeye yönelik ve her daim partimiz üzerinde baskı kurmak için bu uygulamalar hayata konulmaktadır" dedi. 

Baluken, Bakan Bozdağ'a şu soruları yöneltti: "2007 ile 2013 yılları arasında BDP Grup personellerinin kaçı yargı kararı ile dinlenmiştir? BDP'nin yerel çalışanlarından tutalım da Meclis çalışanlarına kadar tümünün dinlenmeye alınması devlet politikası mıdır? Bu dinlemeler ile çalışanlarımızın kriminalize edilmeye çalışılmasının izahı nedir? 2012/788 sayılı soruşturma kapsamında personellerimizin Ankara Cumhuriyet Savcılığının izni doğrultusunda dinlenmesinin gerekçesi nedir? Bu dinlemeler ne kadar süre için gerçekleştirilmiştir? Dinlenme kararlarının yenilendiği Savcılık tebliğince yazılmamıştır. Dinlemelerin yasa dışına kaçtığı izleniminin yaratılması hususunda düşünceleriniz nelerdir? Personellerimizin dinlenmesi ile amaçlanan nedir? Personellerimizin dinlenmesi sonucunda vekillerin takip edilmesi gerçekleşmiştir. Halkın temsilini alan milletvekillerimizin personellerimiz aracılığı ile takip edilmesinin izahı nedir? Savcılık ve Emniyet birimleri üzerine kamuoyunda tartışmalar varken, parti çalışanlarımıza yönelik yıllardır dinlemelerin gerçekleştirilmesi ile de beraber düşündüğümüzde, bu dinlemelerin önüne geçecek, dinlemeleri somut kanıtlara dayandıracak çalışmalarınız var mıdır?" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.