Norveç'li gençler Kürt mücadelesinde esinlenmek için geldi

Norveç'li gençler Kürt mücadelesinde esinlenmek için geldi
Norveç’ten gelerek bölgeyi gezen Kızıl Parti Gençlik üyeleri BDP Genç Kadın Meclisi şölenine katıldı.

Diyarbakır-Bölgeye gelerek Kürt tarihi ve hareketini görüp gözlemlerini Norveç'e götürmek istediklerini belirten Kızıl Parti Gençlik kolları sözcüsü Seher Aydar, "Kürdistan'a gelme amacımız Kürt tarihini, Kürt hareketini ve Kürdistan gençliğinin verdiği mücadeleyi daha iyi anlamak yakından görmektir. Çünkü Norveç'te bunu göstermiyorlar. Sanki böyle bir halkın verdiği mücadele yokmuş gibi bir tavır var. Biz de buna karşı gelip görüp gidip oradaki gençlere aktarmak istiyoruz" dedi. 


'Kürdistan'daki gençlik çalışmalarını kendimize örnek alıyoruz'

Bölgedeki gençlik çalışmalarının gördükleri en güçlü gençlik çalışmaları olduğunu ve hem kadın olarak hem de genel olarak coşkulu, güçlü bir şekilde mücadele verdiklerini kaydeden Aydar şunları aktardı: "Kürdistan'daki gençlik çalışmalarını kendimize örnek alıyoruz. Kendimiz ile karşılaştırdığımızda çok farklar görüyoruz. Buraya geldiğimde genç yaşta koskoca güçlere karşı tavır almış güçlü gençler görüyorum. Buraya gelen insanlar onlardan güç alıp geri dönüyor. Bu bizim için de öyle oldu. Dünyanın her yerinde tüm güzel değişikleri gençler verdi. Kürdistan'da da bu böyle olacaktır." Kürt hareketinin kadın çalışmalarının çok güçlü olduğunu ifade eden Aydar, "Kadın çalışmalarının pratiklerini Kürdistan'da görüyorum. Burada verilen kadın mücadelesi dünyanın hiçbir yeri ile karşılaştırılmayacak kadar ender bir mücadeledir. Kadının özgürlüğü konusunda mücadele gereklidir. Kadınlar özgür olmasa Kürt halkı da özgür olamaz. Bu hareketin bu konuda öncü olması çok güzel bir şeydir. Özgürlük kadınla gelir" diye belirtti. 

'Norveç bugün hala Türkiye'ye silah satıyor'

Buraya gelme amaçlarının görüp edindiklerini Norveç'e götürüp bir çalışma haline dönüştürmek olduğunu söyleyen Aydar, dünyanın gözünü açması gerektiğinin altını çizdi. Avrupa'da savaşsız bir ülkede oturup burada olanları görmemezlikten gelmenin doğru olmadığına dikkat çeken Aydar, şöyle devam etti: “Norveç'in Kürdistan'a Türkiye'ye karşı tavrının değişmesini istiyoruz. Norveç bugün hala Türkiye'ye silah satıyor. Bu silahlar ne için kullanılıyor. Bunlar Kürtleri öldürmek için kullanılıyor. Biz artık buna karşı Norveç'in tavır almasını ve Kürt halkının tarafında olmasını istiyoruz. Biz buradan gittiğimizde de zaten bunlar için çalışacağız. Norveç'in tavrının değişmesi için mücadele edeceğiz." 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.