NUDA KÜLTÜR MERKEZ'İNDE KADIN SEMİNERİ

NUDA KÜLTÜR MERKEZ'İNDE KADIN SEMİNERİ
Van merkez İpekyolu Belediyesi Kadın Kurulu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliklerine devam ediyor.

İpekyolu Belediyesi Kadın Kurulu ve Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafında ''kadın sağlığı''ile ilgili Nuda Kültür Merkezinde seminer düzenledi. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminere İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, DBP İpekyolu ilçe Eşbaşkanı Şengül Bozdemir, İpekyolu Belediyesi Kadın Meclisi üyelerinin aynı sıra KJA Aktivisleri ve DTK Sağlık Meclisi üyeleri de katıldı. Seminerde konuşan İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, ''Öyle bir aşamaya gelmişiz ki, annelerimiz her konuda bizim önümüzdeler. Mücadelede, direnişte, sisteme karşı duruşlarında örnek teşkil eden fedakarlıklar yapmaktadırlar. Şimdi bakıyoruz Ortadoğu'da kadınların kendi kimliklerini yaşamamaları için erkek zihniyetli devletler tarafından baskı altında tutulmaktadırlar. Yine tekrar ediyoruz, bir toplumun özgürleşmesi kadının özgürleşmesinde geçiyor. Eğer kadın yönetimde, pazarda, işte yaşamın her alanında, kadın eli yoksa o toplumun özgür olması mümkün değildir'' dedi.
Daha sonra konuşması için kürsüye davet edilen DBP İpekyolu ilçe Eşbaşkanı Şengül Bozdemir ise, ''Kürt kadının özgürlük mücadelesi Ortadoğudaki, bütün erkek egemen zihniyetler altında ezilen kadınlar için bir umut ışığı olmuştur. Kobani’de sadece Kürt kadını kendi varlık ve yokluk mücadelesini vermedi. Aynı zamanda dünya kadınlarının hakkını da savundu. Eğer bugün Arap kadınlar YPJ çatısı altında savaşıyorsa, bu hepimiz için en büyük kanıt olmuştur''dedi.
Konuşmaların ardında DTK Sağlık Meclisi'ne bağlı hemşireler kadınları bilgilendirmek amaçlı ''meme kanseri ve rahim ağzı kanseri'' konulu seminer verdi.Kuru pasta ve çay ikramından sonra seminer sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.