Nuh Köklü davasında müebbet hapis cezası

Nuh Köklü davasında müebbet hapis cezası
Kadıköy’de kartopu oynarken bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü davasında sanık Serkan Azizoğlu’nun kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

 

 

İstanbul Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, bir esnafın dükkanının camının kırılması sonucu bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü’nün davasının karar duruşması görüldü.

İstanbul Anadolu Adliyesi 5 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Serkan Azizoğlu’nun “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, sanık Azizoğlu’na iyi hal indirimi yapmadı.

Tutuksuz sanık Nazım Coşanar ise beraat etti.

Ayrıntılar gelecek.

Nuh Köklü

Nuh Köklü 46 yaşındaydı.

Köklü 2002-2003 senelerinde Bianet’te editör olarak çalıştı. Daha sonra bir müddet yurtdışında yaşayan Köklü, Hürriyet ve Radikal gazetelerinde muhabirlik ve editörlük yaptı. Ardından Sabah gazetesinde çalışmaya başladı.

13 Şubat 2009’da greve çıkan ATV-Sabah çalışanlarından olan Nuh Köklü, o dönem Türkiye Gazeteciler Sendikası işyeri temsilcisiydi.

Köklü greve çıktıktan sonra işten çıkarılan 10 gazeteciden biriydi.

Daha sonra NTV’de program editörü olarak çalıştı, Mayıs 2014’te işten çıkarılmıştı.

Köklü, 17 Şubat gecesi Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi’nde arkadaşlarıyla kartopu oynarken bir esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 06 Temmuz 2015’te, Nuh Köklü’nün adının cemiyetin “Öldürülen Gazeteciler” listesine eklendiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.