Nükleer karşıtı mücadeleye devam

Nükleer karşıtı mücadeleye devam
Akkuyu’da bölge halkının tüm itirazlarına rağmen yapımından geri adım atılmayan nükleer santrale karşı çevre örgütlerinin mücadelesi sürüyor.

Mersin - Greenpeace'in Mersin Gönüllü Koordinatörü Cem Kapukaya, ekolojik mücadelenin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çekti. 


Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapımı planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin çevreye vereceği olası felaketlere karşı çevre örgütlerinin mücadelesi sürerken, santralin inşa çalışmalarına başlandı. Özellikle kentteki çevre örgütleri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri santralin yapımını durdurmak için uzun bir süredir mücadele yürütürken, bu süre içinde plan değişikliklerinin Danıştay tarafından durdurulmasına rağmen santralin yapımında geri adım atılmadı. Greenpeace'in Mersin Gönüllü Koordinatörü Cem Kapukaya, ekoloji örgütleri ve sivil toplum örgütleri ile birlikte nükleer karşıtı mücadele yürüttüklerini belirterek, ekolojik mücadelenin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi. 

'Biz dünyayı koruyoruz'

Çevre sorunlarını mevcut ülke sınırları içerisinde düşünmemek gerektiğine değinen Kapukaya, "Çünkü biz dünyayı koruyoruz. Çevrenin bayrağı, milliyeti ya da cinsiyeti yoktur" diye belirtti. Mersin'de yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte çalışmalarını yoğunlaştıracakları bilgisini veren Kapukaya, "Belediye ziyaretlerimiz olacak. Nükleer ve termik santrallere dönük nasıl bir politika izleyeceklerini öğrenmeye çalışıyoruz. Ancak mevcut belediye geçiştiriyor" dedi. Verdikleri mücadelenin meşru olduğunu, hem anayasal ve hem de yurttaşlık görevi olarak algılanması gerektiğini vurgulayan Kapukaya, meşru olmayanın doğaya zarar veren şirketler olduğunu söyledi. Mersin'de yaşayan yurttaşların nükleer santral istemediğine vurgu yapan Kapukaya, "Halka rağmen Mersin'de nükleer santral yapamazlar. Mücadelemiz devam edecek" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.