Nusaybin'de binlerce insan sınıra yürüdü…

Nusaybin'de  binlerce insan sınıra yürüdü…
ŞIRNAK- Mardin BDP İl Örgütü öncülüğünde, Nusaybin-Qamişlo arasında örülen "Utanç duvarını" protesto etmek için il ve ilçelerden gelen on binlerce kişi duvarın örüldüğü Qamişlo sınırına doğru yürüdü.

Yürüyüşe on binlerce yurttaşın yanı sıra Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Barış Anneleri İnisiyatifi, MEYA-DER, belediye başkanları, Nusaybin ve Kızıltepe'de faaliyet yürüten kültür sanat çalışanları da katıldı. 


Sınırda bulunan duvarın önünde yüzlerce çevik kuvvet polisin zırhlı araç ve TOMA'larla yoğun önlem aldığı görüldü. 

Qamişlo ile Nusaybin arasında yapılan "Utanç duvarı"na yıkmaya başlayan kitleye polis ve jandarma müdahale etti. Polis ve askerler Rojavalı yurttaşlara da tazyikli su ve gazla müdahale etti. Müdahale sırasında bir yurttaşın başından bilinmeyen bir cisimle yaralandığı belirtildi.
Rojava'nın Qamişlo kenti ile Mardin'in Nusaybin ilçesi arasında devlet tarafından yapılan "duvarı  protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşün ardından BDP Milletvekili Ayla Akat Ata'nın konuşma yaptığı sırada binlerce kişi "Utanç duvarı"na karşı yürüyüşe geçti. Duvara varan kitle, ellerinde bulunan demir, taş ve sopalarla duvarı yıkmaya başladı. Kitlenin duvarın dibinde bulunan dikenli tellerin hepsini kopardığı görüldü. Bunun üzerine duvar çevresine konumlandırılan yüzlerce polis ve Jandarma tarafından kitleye müdahale gerçekleşti. Kolluk kuvvetleri kitleye tazyikli su ve gaz bombalar ile müdahale ederken, kitlede polisin müdahalesine taş, havai fişek ve molotof kokteylleri ile karşılık verdi. 

 

nusaybin-3-mudahale5.jpg
Rojavalılara da gaz ve tazyikli su 

Çıkan olaylarda bir yurttaşın başına isabet eden bir cisimden kaynaklı yaralandığı iddia edildi. Atılan gazlar nedeniyle fenalaşan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'da hastaneye kaldırıldı. Sınırın Qamişlo tarafında toplanan yurttaşlarda kitleye destek verirken, polis ve askerler Rojavalı yurttaşlara da tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti.

nusaybin-2mudahale1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.