Nusaybin'de el yapımı patlayıcılar imha ediliyor

Nusaybin'de el yapımı patlayıcılar imha ediliyor
Nusaybin'de tuzaklanan el yapımı patlayıcılar, bomba imha uzmanları tarafından yerleri belirlenerek imha ediliyor

 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, teröristlerin yakalanması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, açılan çukurların kapatılması ve kurulan barikatların kaldırılması için Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan müşterek operasyon devam ediyor.

Özellikle Fırat, Dicle, Abdülkadirpaşa, Zeynelabidin mahallelerinde yoğunlaşan çalışmalarda bomba imha uzmanları, evlere ve sokaklara tuzaklanan patlayıcıların yerlerini önce büyük bir titizlilikle belirliyor, ardından da düzeneği güvenli bir şekilde imha ediyor.

PATLAYICININ İMHA ANI GÖRÜNTÜLENDİ

Bomba imha uzmanlarının, inşaat halindeki bir binada duvara monte edilmiş patlayıcı tespit ederek imha ediş anı görüntülendi.

MARDİN VALİLİĞİ: 163 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan, Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta başlatılan operasyonda, bugüne kadar 3 teröristin yakalandığı, 163 teröristin etkisiz hale getirildiği, 122 barikatın kaldırıldığı, 351 el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi.

lçede 695 vatandaşın güvenli bölgelere tahliyesinin sağlandığı belirtilen açıklamada, operasyon bölgesindeki 197 aileye gıda paketi dağıtıldığı, 112 Acil Servise gelen tüm çağrıların karşılandığı kaydedildi.

Kaynak : Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.