Nusaybin'de 'utanç duvarı' yapımına devam ediliyor

Nusaybin'de 'utanç duvarı' yapımına devam ediliyor
Nusaybin-Qamişlo sınır hattında örülen ve Nusabin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın 9 günlük eylemi sonrası durdurulduğu öne sürülen duvara dair çalışmalar, bugün devam etti. Sınıra getirilen bir beton mikseri aracı ile beton dökümü yapıldı.

Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın 9 gün boyunca ölüm orucuna girdiği Nusaybin-Qamişlo sınır hattındaki mayınlı alanda örülmek istenen "utanç duvarı" çalışmalarına yeniden başlandı. Örülmek istenen duvar Gökkan gibi halkın tepkisine yol açmış ve 7 Kasım'da BDP öncülüğünde binlerce kişi Nusaybin'e akmıştı. Nusaybin'de olduğu gibi özellikle bölge illerinde ve batıda yoğun tepki eylemlerine konu olan duvar inşası, Bakanlar Kurulu toplantısı gündemine dahi girmiş ve tartışılmıştı. Tepkilerin giderek artması karşısında hükümet, resmi açıklama yapmadan geri adım atarak bu "utanç duvarı"nın inşaatını durdurmuştu.

Fakat Nusaybin'de kitlesel protestoya yol açan eylemin ardından iki gün geçtikten sonra bu sabah saatlerinde duvar inşaatına yeniden başlandığı görüldü. Sınıra getirilen bir beton mikseri ile duvar inşası için beton dökümü yapıldı. Yapımına yeniden başlanan duvar için beton dökümü yapıldığı esnada asker ve polisler tarafından yoğun önlem alınması da dikkat çekti. 

Gösterilen tepkilere rağmen, "utanç duvarı"nın inşasına devam edilmesine BDP cephesinden ve halktan nasıl bir tepki verileceği bekleniyor. 

 

(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.