Nusra’dan ‘eğit-donat’a saldırı

Nusra’dan ‘eğit-donat’a saldırı
Suriye’deki Nusra Cephesi, ‘eğit-donat’ programına dahil olan Türkmenlerin Azaz’daki karargahına saldırdı. ABD uçakları da Nusra hedeflerini bombaladı

El Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi üyeleri, Türkiye’nin de dahil olduğu ılımlı muhaliflere yönelik ‘eğit-donat’ programına katılan Türkmenleri hedef almayı sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Azaz kenti yakınlarında 20’yi aşkın ‘eğit-donat’ üyesini kaçıran Nusra Cephesi, dün de aralarında Türkmenlerin de bulunduğu 7 muhalif grubun kurduğu 30. Tümen’in Malikiye Köyü’ndeki karargahına saldırdı.

Karargahı önce havan toplarıyla vuran Nusra üyeleriyle muhalifler arasında çıkan çatışmada 30. Tümen’e mensup 20 asker öldü, 18 asker de yaralandı.

‘Anlaşmaya ihanet’

Al Jazeera televizyonu, saldırının ardından ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bölgedeki Nusra Cephesi hedeflerine yönelik yoğun hava saldırısı başlattığını duyurdu. Saldırıda en az 20 Nusra üyesinin öldüğü belirtildi.

Geçen hafta 30. Tümen’in komutanı Nedim Hasan’ın da aralarında olduğu 20’yi aşkın muhalifi kaçıran Nusra Cephesi, piyade tümeninin asıl hedefinin kendileri olduğunu öne sürdü. 30. Tümen yöneticileri ise, hem Nusra Cephesi hem de Ahrar üş Şam gruplarıyla koordineli hareket ettiklerini, Nusra liderlerinin saldırıyla aralarındaki anlaşmaya ihanet ettiğini söyledi.

Nusra Cephesi 30. Tümen’e bağlı askerlerin Türkiye’de eğitim gördüğünü ve birkaç gün önce Suriye’ye girdiklerini öne sürüyor. Nusra sözcülerinden Ebu Enes el Şami, 30. Tümen’in Esad rejimine karşı savaşması halinde onlarla ittifak kurabileceklerini vurguladı.

Türkmenlerden Lazkiye operasyonu

Suriye’nin kuzeyindeki Türkmen gruplar, Lazkiye yakınlarındaki Türkmen Dağı bölgesinde, Suriye lideri Beşar Esad’a bağlı ordu güçlerine karşı saldırı başlattı. Türkmen güçleri, Keseb Kasabası’na kadar giden yol üzerindeki tüm Esad güçlerini bölgeden temizlemeyi amaçladıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.