O dergi Türkiye'de yasaklansın talebi

O dergi Türkiye'de yasaklansın talebi
Charle Hebdo adlı derginin bugünkü sayfasında yer alacak olan Hz. Muhammed karikatürünün Türkiye'de yayınlanmasının yasaklanmasını ve durdurulmasını isteyerek suç duyurusunda bulundu.

 

İlyas AKENGİN

Fransa'da yaşanan karikatür baskını ile ilgili tartışmalar devam ederken, Diyarbakır barosuna kayıtlı Ercan Sezgin adlı avukat, Charle Hebdo adlı derginin bugünkü sayfasında yer alacak olan Hz. Muhammed karikatürünün Türkiye'de yayınlanmasının yasaklanmasını ve durdurulmasını isteyerek suç duyurusunda bulundu.

Fransa'da Hz. Muhammed'in karikatürünü yayınladıkları gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan ve 12 kişinin ölümüne neden olan Cahrle Hebdo adlı dergiye yönelik yapılan baskın ile ilgili tartışmalar devam ederken, Diyarbakır Barosuna kayıtlı avukat Ercan Sezgin, bugün çıkacak olan derginin Türkiye'de yayınlanmasının yasaklanması ve durdurulmasını talep ederek, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine suç duyurusunda bulundu.

Sezgin suç duyurusunda,"Charlie Hebdo Dergisi 12 kişinin öldüğü saldırının ardından ilk sayısını bugün çıkaracak. Derginin, saldırı sonrası ilk sayısında kapakta yine Peygamber Efendimizin olması büyük tepkilere neden olacaktır.  Kullanılan  bu ifadeler ve karikatür  toplumda inanç çatışması oluşturacak, farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine sebep olacaktır. Söz konusu nedenlerden dolayı Charle Hebdo adlı derginin yarın çıkacak olan sayısındaki Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in, hakaret içeren ve toplumsal infaal ile kamu düzenini bozma tehlikesi olan  peygamber efendimizin karikatürlü haberlerinin Türkiye'de yayınlanmasının yasaklanmasına ve durdurulmasına karar verilmesi talebidir" ifadelerine yer verdi.

 

 

                                                                                                     

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.