“O gemi buraya gelsin”

“O gemi buraya gelsin”
‘Nuh büyük tufan' filmindeki gemiyi Şırnak’a istiyorlar

ŞIRNAK - 'Nuh: Büyük Tufan' filminde kullanılan Nuh'un gemisinin ABD'den getirip Cudi Dağı eteklerine konulması için projeye sponsor olan Özel Cizre Botan Hastanesi Başhekimi Dr. Fikret İnal, geminin bir an önce Şehri Nuh’a getirilmesi için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. 

Özel Cizre Botan Hastanesi'nin sponsorluğunu üstlendiği, Şırnak Kültür, Turizm ve Kalkınma Derneği'nin girişimleri ile ABD’deki geminin getirilmesi ile bölgede turizm patlaması olması bekleniyor. Gemi ise yıllarca çatışmalarla anılan bölgeye yerleştirilerek bölge Milli Park ilan edilmesi bekleniyor. Özel Cizre Botan Hastanesi Başhekimi Dr. Fikret İnal, projeye sponsor olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Dr. İnal, "Gönül isterdi ki gemiyi bir an önce Türkiye’ye getirelim, ama bütün çalışmaların imkanlar halinde ilerlediklerini kendilerinin ne kadar konuya ivedi bir şekilde yaklaşımları olsa dahi karşı tarafta işlerin çok yavaş ilerliyor. Özellikle Cizre Botan Hastanemizin Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kino da projeye çok büyük bir destek verdi. Proje sayesinde Şırnak’ın çehresi değişecek" dedi.
Nuh'un Gemisi Proje Koordinatörü Emrah Doğru ise projeyi çok yakından takip ettiklerini yalnız Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle Kültür Bakanlığı ile ilgili görüşmelerin seçim sonrasına ertelendiğini belirtti. Doğru, "Nuh'un Gemisi projesi üzerinde yaklaşık 9 aydır çalıştık. Sürekli Ankara ve İstanbul’da geminin biran önce Şırnak’a getirilmesi için toplantılar gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle Kültür Bakanlığı ile olan görüşmelerimizi seçim sonrasına ertelemek zorunda kaldık. Bugün itibariyle seçimlerinde bitmesi ile beraber projemize daha ivedi bir şekilde çalışmaya gemiyi biran önce Şehri Nuh’umuza getirmek için tüm enerjimizi seferber edeceğiz. Amacımız Şırnak’ın artık olumsuz şeyler ile değil projeler ile gündeme gelmesini istiyoruz. Önümüz de ki günler de İstanbul Allevents Fuarcılık’ta konu ile ilgili bir toplantıya katılacağım. Toplantı sonucunda ise ne yapılması gerektiğine yönelik daha hızlı bir şekilde önümüze bakacağız inşallah. Konu ile ilgili olarak ta Cizre Botan Hastanesi Başhekimi Dr. Fikret İnal ve Cizre Botan Hastane'mizin Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kino’ya desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.