‘O Kupalar Bir Tarihtir.Mutlaka Korunmalı’

‘O Kupalar Bir Tarihtir.Mutlaka Korunmalı’
Diyarbakırspor’un efsane futbolcularından ‘Tilki Vehbi’ lakaplı Vehbi Günay, eski kulüp binasının yıkılmasından sonra ortada kalan kupaların korunma altına alınması gerektiğini söyledi.

 

 Efsane futbol adamı,”O kupalarda hepimizin emeği var. O kupalarda bir tarih var. Yeni statta özel yer yapılarak korunmalı” dedi.

 

Efsane Çöktü,Kupalar Ortada Kaldı

1975-1977 yılları arasında Türk futbol tarihinde bir ilke imza atarak ara vermeden 3.Lig’den 2.Lig’e ve oradan da 1.Lig’e çıkarak tarih yazan Diyarbakırspor, 2010-2013 yılları arasında ise tersine tarih yazarak ara vermeden 4 yıl içinde 4 lig düşerek amatör lige düştü. Efsane Diyarbakırspor, şu anda amatör liglerin en son basamağı olan 2.Amatör’de yer alıyor. Efsane kulübün çökmesinden sonra bir darbe de belediyeden geldi. Belediye,yapılan 49 yıllık protokolü geçersiz sayarak kulüp binasını geri aldı. Bu nedenle bir tarih adeta hiçe sayıldı,ortada kaldı. Dile kolay 8 şampiyonluk ve özel turnuvalardan elde edilen kupalar bu özel hatıralar arasında yer alıyor.

‘Statta Özel Bir Yer Yapılmalı’

Diyarbakırspor’un efsane futbolcularından olan Vehbi Günay,10 yıl formasını giydiği ve bir çoğunda emeğinin olduğu kupaların korunma altına alınması gerektiğini söyledi. Diyarbekirspor-Ergene Velimeşespor maçını izlemeye gelen unutulmaz futbol adamı,o kupaların bir tarihin simgesi olduğuna dikkat çekerek,”Futbol hayatımın en güzel günleri burada geçti. Giresunluyum ama herkes beni Diyarbakır’lı bilir. Ben de bundan gurur duyuyorum. Maalesef Diyarbakırspor kötü yönetilerek çöktü. Bir gün inşallah yeniden ayağa kalkacak. Kupaların mutlaka korunması lazım. Yeni statta özel bir yer yapılarak sergilenmesini istiyoruz. Yeni neslin bu kupaları görmeye ve o muazzam tarihi öğrenmeye ihtiyacı var. Bunu tüm yetkililerden ve Diyarbakırspor’u sevenlerden istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.