Obezite tedavisinde her şey cerrahiden sonra başlıyor

Obezite tedavisinde her şey cerrahiden sonra başlıyor
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Akgün Tepeli, kalıcı kilo vermek için her yolu deneyen ve sonuçta cerrahide karar kılanların ise diyetisyen kontrollü disiplinli bir programla amacına ulaşabildiklerini söyledi. Fazla kilolarından kurtulmak için, diyet

 

  Op. Dr. Mehmet Akgün Tepeli, şişmanlık görüntüsüyle kişinin yaşam kalitesini düşürmesinin yanı sıra kalp ve damar hastalıklarından, diyabete, astımdan hipertansiyona kadar ciddi rahatsızlıklara yol açan obezitenin cerrahi tedavisindeki başarı kriterlerini anlattı. “Obezitenin tedavi seçenekleri arasında yer alan cerrahi, doğru hastaya doğru yöntemle uygulandığı zaman başarılı sonuçlar alınmasını sağlar” diyen Genel Cerrahi ve Obezite Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Akgün Tepeli, operasyon sonrası hasta takibinin ve diyetisyen desteğinin önemine dikkat çekti.

  "HER ŞEY CERRAHİDEN SONRA BAŞLIYOR"

  Cerrahi operasyon sonrası, sağlık ekibinin yeterli deneyimden yoksun olması ve hasta takibinde sıkı ilişkileri devam ettirmemesinin oluşturacağı sakıncalara dikkat çeken Op. Dr. Tepeli, “Her şey aslında cerrahiden sonra başlıyor. Uygun hastaya, uygun cerrahi prosedürlerin seçildiği ve doğru teknik uygulamanın yapıldığını varsaydığımızda; sorun çözümlenmiş gibi görünse de, her şey burada başlıyor. Genellikle hastalar ameliyat sonrası komplikasyon risklerinin yüksek olduğu ilk iki hafta daha yakın izlenmekte sonrasında ‘3 beyazdan uzak durulmalı’ tarzında üstünkörü önerilerle hastaya veda edilmektedir. Hekimle hasta arasındaki ilişki operasyondan sonra  geçen zamanda azalmaktadır” ifadelerini kullandı.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.