Öcalan: Demokratik çözümde ilk başlığım kadın özgürlüğüdür

Öcalan: Demokratik çözümde ilk başlığım kadın özgürlüğüdür
Kobanê sınırındaki Mehser köyünde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitinginde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın mesajı okundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisinin söylediğinin tersini söylediğini belirten Öcalan, "3 çocuk, erken evlilik diyor. O da bilinçli olarak söylüyor, ben de bilinçli olarak söylüyorum. İki anlayış çatışıyor. Benim buradaki demokratik çözüm başlıklarımda da kadın özgürlüğü birinci maddedir" dedi. 9 bin yıllık çökmüş olan kadın gerçeğini özgür kadın olarak ayağa kaldırmaya çalıştıklarını kaydeden Öcalan, "Bu nedenle tüm müzakere çalışmamızın özü, çiçeği kadın çalışmasıdır" dedi.


Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısı ile Kongreya Jinên Azad (KJA) öncülüğünde Kobanê sınırındaki Mehser köyünde düzenlenen mitingde, İmralı Heyeti'nden Ceylan Bağrıyanık, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın 8 Mart mesajını okudu. Mesajda "Kobanê şahsında, Arin Mirkan'ların direniş ruhuyla kadınlar gözlerini yeni yaşama, yeni uygarlığa açmışlardır" diyen Öcalan, "Bu duyguyla özgürlük mücadelesini yürüten siz cesur kadınları saygıyla selamlıyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.