Öcalan'dan Guardian'a tepki mektubu

Öcalan'dan Guardian'a tepki mektubu
PKK lideri Abdullah Öcalan, İngiliz Guardian gazetesine Aralık 2013'te yayımlanan ve kendisini Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'yla kıyaslayan başyazısı nedeniyle bir tepki mektubu gönderdi.

Dış Haberler-Guardian 5 Aralık 2013'te yayınlanan yazıda Öcalan hakkında, "Kendi ada hapishanesinden destekçileri üzerindeki sıra dışı kontrolünü sürdüren ve hatta şu an eşit koşullara benzer bir ortamda Türk hükümetiyle müzakereler yapan Kürt lider Abdullah Öcalan'la da uzak bir paralellik kurulabilir. Ancak Öcalan'ın kült benzeri takipçileri Mandela'nın çerçevesine oturmuyor. Öcalan'dan korkuluyor ve kendisine tapılıyor. Mandela'ya ise saygı duyulurdu ve sevilirdi. Mandela'nın liderliğinin sırrı karakteri ile uzun ve kritik bir dönem boyunca sahnelerden uzak kalmasına neden olan yaşam tarzının bir araya gelerek oluşturduğu benzersiz bilgelik ve masumiyette yatıyor" yorumunu yapmıştı.

Öcalan bugünkü gazetenin "okur mektupları" köşesinde yayınlanan "Kürtlerin özgürlük mücadelesindeki gerçek rolüm" başlıklı mektubunda Guardian'ı bu ifadeler nedeniyle eleştirdi."Abdullah Öcalan, İmralı adası hapishanesi" imzalı mektupta PKK lideri, "korkulan ve tapılan" ifadesinin köleliğe, katliamlara ve inkar politikalarına karşı mücadele verirken kendilerine olan inançlarına güvenmek zorunda kalanlara yönelik düşmanca bir tavır içerdiğini ifade etti.Son 14 yıldır bir adada hapis tutulduğunu vurgulayan Öcalan, "Belki beni hapis tutanlar dışında, herhangi biri için nasıl korku kaynağı olarak nitelendirilebildiğimi anlamak güç" ifadelerini kullandı.Öcalan, 40 milyon Kürt'ün iradelerinin temsilcisi olarak kendisini izlediğini ve Kürt sorununa demokratik ve barışçıl bir çözüm bulmak için gösterdiği çabalara güven duyduğunu belirterek, Guardian'ın yazısındaki kelimelerin Kürtlerin 40 yıllık özgürlük mücadelesini küçümsediğini dile getirdi.

Öcalan Mandela ile arasında tezatlardan çok paralelliklerin var olduğunun da altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.