Öcalan'dan ülkesine dönen Talabani'ye mesaj

Öcalan'dan ülkesine dönen Talabani'ye mesaj
PKK Lideri Abdullah Öcalan, uzun süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü Avrupa'dan 19 Temmuz günü Federal Kürdistan Bölgesi'ne dönen Irak Cumhurbaşkanı ve YNK Lideri Celal Talabani'ye bir mesaj gönderdi. Talabani'ye acil şifalar dileye

İSTANBUL - PKK lideri Abdullah Öcalan, İmralı Adası'nda geçtiğimiz günlerde kendisi ile görüşen HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreya Önder ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana aracılığıyla, sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü Avrupa'dan 19 Temmuz günü Federal Kürdistan Bölgesi'ne dönen Irak Cumhurbaşkanı ve YNK Lideri Celal Talabi'ye bir mesaj gönderdi. Mesajında sağlık durumunun giderek iyi gitmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Öcalan, Talabani'ye şunları söyledi: "'Komşu ülkelerle yürüttüğünüz diplomasi çalışması oldukça olumlu. Şimdi de aynı çalışmasının Kürtler için yürütülmesi gerekir. Bugün dört parça Kürdistan'daki siyasi konjonktürel durum, Kürt halkını özgürlüğü için ortak hareket etmeye zorluyor"

Öcalan mesajının devamında Ulusal Kongre'ye de dikkat çekti. Öcalan'ın Ulusal Kongre'nin önemini Talabani'ye ''Bildiğiniz gibi, hareketimizin bütün kurucularının katılımıyla ve tarihten aldığımız tüm güç ve mücadeleyle temaslara başladık. Yada çözüm sürecine başlandı. Kalıcı ve değerli bir barış için sizinde yanımda olmanızı çok isterdim. Ulusal Kongre'nin derhal toplanması için umut ve isteğim , halkımızın ortak bir çalışma yürütmesi. Eğer biz Ulusal Kongre'yi garantilemezsek, halkımız IŞİD çetelerinin saldırılarına maruz kalmaya devam edecektir" ifadeleriyle anlattı.

Öcalan mesajında ayrıca, aldığı Îbrahîm Ehmed ödülünü kendisine armağan ettiği için de Celal Talabani'ye teşekkür etti. "Ben bu anıya bağlılığımı yineliyorum" diyen Öcalan, mesajının sonunda bir kez daha Talabani'ye kısa sürede sağlığına kavuşması temennisinde bulundu. (diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.