NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

‘Oğlum Zerdüşt olsun, Berduş olmasın’

‘Oğlum Zerdüşt olsun, Berduş olmasın’

Dün sabah Halk TV ekranlarında görüş ve düşüncelerine çok değer verdiğim tecrübeli iki gazeteciyi izliyorum. Ünsal Ünlü ve Cumhuriyet Gazetesinin Ankara temsilcisi Erdem Gül, ülkenin ayrıştırılması meselesinde çok önemli vurgular yapıyorlar. İzleyicilerin sorularını da gündeme getirerek cevaplıyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP’ye yönelik saldırılarından kaynaklı bir soru geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim meydanlarından Kürtlere yönelik yaptığı konuşmaların içinden bir soru soruyor İzleyici.

Soru şöyle; “Erdoğan, Kürtleri Allah yarattı diye seviyoruz, ancak Zerdüştleri sevmiyoruz diyor. Peki, o zaman Zerdüştleri kim yarattı?”

Ayrıştırıp, karıştırma, çatıştırma politikalarını çok net ortaya koyan bir durumu gündeme getiriyor izleyici. Sevip-sevmeme üzerine endeksli siyasetin topluma şırınga edilmesinin ileriye dönük sonuçlarını şimdiden gösteren bu söylem, Kürtlük veya Zerdüştlük üzerinden yapılmış olsa dahi, diğer kesimler için de nasıl düşünüldüğünü ortaya koyan bir duruma işaret ediyor.

Saray ve İktidar, kendisine yakın olmayan, kendisi gibi düşünmeyen her kesim için aynı görüş ve düşünceler içinde. Kürtler ve Zerdüştlük meselesi ise onlar için çok özel bir durum. Kürt seçmen oyları HDP’ye kayınca, başlayan panik büyük bir telaşa dönüştü, oyların geriye döndürülmesi için ağızlarına ne geliyorsa söylemeye başladılar.

Hedefleri; Müslüman muhafazakâr Kürt oylarının geri dönüşünü sağlamak,

Ancak başarısızlar. Kürtlerin tamamı için söylemiyorum, büyük bölümü zaten ‘Kobane’meselesinden dolayı kararını vermiş durumda.

Sarayın ve iktidarın kızgınlığı da bu nedenledir.

Söylemlerdeki amaç; HDP’yi ‘dinsiz’, ‘Atesit’ vurgusuyla vurmak, muhafazakâr, dindar Kürtlerle arasına bariyer koymak. Ancak, bu siyasi mühendislik, kaçak müteahhitlik bu binanın yapımını bir tarafa bırakalım, temellerini dahi atmaya yetmiyor.

 

Atı alan yüzde 10 barajını çoktan atlamış durumda.

**

AK Partiyi kurtaracak olan tek yol, HDP’nin barajı geçememesi. Zaten bu saatten sonra da gerek AK Parti genel merkezi gerekse Milletvekillerinin hayal dünyası, Doğu ve Güneydoğu illerinden çıkacak olan yüksek oy değil, HDP’nin baraj altında kalması. Böyle bir durumda şimdilik mümkün görünmüyor.

**

Ünsal ve Erdem’e gelen sorulardan birine de çok güldüm. Yazıyı yazarken son anda aklıma geldi, paylaşayım hep birlikte gülelim.

Şöyle diyor izleyici; ‘Oğlum Zerdüşt olsun, Berduş olmasın’

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR