Öğrenci servislerine denetim

Öğrenci servislerine denetim
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenci taşıyan servis araçlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

 

 

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde faaliyet yürüten bin adet S plakalı personel ve öğrenci servislerine yönelik denetimlerini artırdı. Özellikle okulların açılmasıyla birlikte öğrenci servislerinin denetimlerini kentin farklı noktalarında yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri, denetimlerin dışında vatandaşlardan gelen şikayet ve ihbarları da dikkate alıyor.

Ekipler, belediye kuralları yönetmeliğine göre servis araçlarını, “S plakalı öğrenci servislerinin güzergah izin belgeleri, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenen tarife dışında ücret talep etmeleri, korsan taşımacılığı engelleme, araç şoförünün kılık kıyafeti, okul taşıt levhası, yangın tüpü, emniyet kemeri, çalışma ruhsatı ve vize yenileme kontrollü, istiap haddinden fazla yolcu taşıma” konularında denetliyor.

Önce uyarı sonra cezai işlem

Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri, Kayapınar ilçesinde bulunan Şehit Polis Sabri Kün İlkokulu ve Şehit Halit Gülser Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde S plakalı öğrenci servis araçlarını denetledi. Denetimlerde eksiklikleri bulunan araçlar hakkında tutanak tutuldu.

Eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar devam edecek olan denetimlerde belediye yönetmeliğine aykırı şekilde hareket eden araçlar ilk etapta uyarılıyor. Ekipler, eksikliklerin giderilmemesi durumunda araçlar hakkında cezai işlem uyguluyor(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.