Öğrenci velileri yol kapattı

Öğrenci velileri yol kapattı
Yol kapatan bazı veliler, tam gün eğitim istemediklerini söyledi

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir grup öğrenci velisi, 4+4+4 eğitim sistemini protesto etmek için yol kapattı. 

Siverek'te eğitim veren Mehmetçik İlkokulu'na öğrencilerini gönderen bir grup veli, 4+4+4 eğitim sistemini istemediklerini söyleyerek, yol kapattılar. Yaklaşık olarak yarım saat boyunca kapalı kalan yol, Siverek İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Arpacı'nın uğraşları sonunda trafiğe açıldı. Öğrenci velileri çocuklarını okuldan alarak Siverek Kaymakamlığı'na geçtiler.
Siverek Kaymakamlığı'na gelen veliler burada Kaymakam Hamza Erkal ile görüştü. Veliler Kaymakam Erkal’a, ikili eğitim istediklerini ve tam gün eğitim istemediklerini söylediler.
Kaymakam Erkal ise yaptığı açıklamada, "Böyle bir talep beni şaşırttı. Dünyanın her yerinde tam gün eğitime geçilmek istenirken, biz tersine dönmek istiyoruz. Öğrenciler eskiden sabah erkeden kalkıp yatsı vaktinde evde dönüyordu. Bunu yapmaktaki amacımız; sabahçı-öğlenci sıkıntısından kurtulup tam gün eğitime geçmek. Dünyanın her yerinde tam gün eğitim varken, bizim Milli Eğitim Bakanlığı'nın, hükümetin herkesin hedefi tam gün eğitime geçmek varken, siz benden tersine dönmemi istiyorsunuz. Tam gün eğitim ile bunun arasındaki fark nedir? Sabah 5’te öğrencilerin okula gittiğini gördüm sabah ezanıyla kış aylarında yatsı ezanı okunurken, öğlenci olan öğrenciler okuldaydı. Biz bundan kurtulmaya çalışalım öğrenciler sabah 8.30’da gidebilsin rahat uyanabilsin, akşam geç saatlerde kalacağına saat 2.30’da evine gitsin diye gayret ederken, siz sabahçı öğlenci olmasını istiyorsunuz. Bu öğrenciye iyilik midir kötülük mü? Yapılan çalışmalar sonucunda ilçemizde yaklaşık olarak 10 okulda tam gün eğitime geçtik. Şu anda okul yapımlarımız devam ediyor. Bu yüzden çoğu okul da tam gün eğitime geçmedi" dedi.
Bir öğrenci velisi, "4+4+4 eğitim sistemi öğrencilerin kaldıracağı bir eğitim sistemi değildir. Bir anne çocuğunu okula götürmesi için sekiz defa gidip gelmesi lazım. Okuldaki mevcut fiziki yapının çevre yolunun mevcut olması okula sekiz defa gidip gelmesinin ne kadar doğru olmadığını gösteriyor" dedi.
Bazı öğrenci velileri ise bu sistemden dolayı çocuklarının okuldan bıktıklarını ifade ettiler.
Siverek Kaymakamı ile görüşen veliler, okullarında ikili eğitim için bir anket düzenlenmesini istedi. Veliler daha sonra sessiz bir şekilde ayrıldı.
(BY-SO-Y)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.