Öğrencilerden kitap kafeye yoğun ilgi

Öğrencilerden kitap kafeye yoğun ilgi
Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde kızlara özel açılan "Önder Kitap Kafe"ye öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle 2 ay önce merkez Kayapınar ilçesinde kızlara özel hizmete giren  "Önder Kitap Kafe" öğrencilerin beğenisini kazandı. Kafe tarafından başlatılan "Gel, götür, oku, getir" kampanyasıyla da öğrenciler kitap okumaya teşvik ediliyor.

Diyarbakır Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kafeye öğrencilerin çok yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, öğrencilere daha iyi hizmet vermek amacıyla kampanya başlattıklarını söyledi.

Öğrencilerin daha çok kitap okumasını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Gökdemir, şöyle konuştu:

"Öğrenciler haftada en az 250 kitap alıyor. Kitapları okuyup geri getiriyorlar. Bugüne kadar yaklaşık bin öğrenci kitap aldı. Veliler, öğrenciler ve öğretmenlerin kafemize çok büyük bir teveccühü var. Burası haftanın yedi günü açık. Sabah öğrencilerle beraber kafeyi açıyoruz, akşam öğrencilerle kafemizi kapatıyoruz."

Diyarbakır'da kitap okuma kültürünün gelişmesini istediklerini dile getiren Gökdemir, amaçlarının manevi ve ahlaki değerlere uygun neslin yetişmesi olduğunu anlattı.

Ülke ve bölgede okuma oranının düşük olduğunu ifade eden Gökdemir, şöyle devam etti:

"Gençlerimiz okumaktan uzaklaştığı takdirde terör ve farklı olayların cenderesine girer. Bu cendereden onları kurtarmak için ahlaki, manevi değerlere uygun kitaplarımızla, ikramlarımızla öğrencilerimize hizmet sunuyoruz. Başka ilçelerde de açmak için girişimlerde bulunduk. Bazı aileler hafta sonu çocuklarını sabah buraya bırakıp akşam alıyor. Anne ve babaların çocuklarıyla beraber kitap kafeye gelmelerini istiyoruz. Onlar da üye olup kitap okusunlar. Çocuklarına örnek olsunlar." 

Kitap kafeye gelen 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Esma Ergin, ayda 8 kitap okuduğunu, açılan kafenin çok güzel ve eğlenceli olduğunu, kafe sayesinde okuduğu kitaplardan yeni bilgiler öğrendiğini söyledi.

Öğrencilerden 12 yaşındaki Aylin Tosun da en çok Hz. Muhammed'in hayatını anlatan kitaplar okuduğunu aktararak, "Burada yeni arkadaşlar da edindim. Bilmediğim birçok şeyi kitaplar sayesinde öğrendim. Burayı açanlara teşekkür ediyorum. Kafe sayesinde birçok kişi kitaba ulaşıyor." dedi.

Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şüheda Timoçin, Diyarbakır'da kızlara yönelik bir yer açılmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Bu tür yerlerin yaygınlaşmasını istediklerini kaydeden Timoçin, "Kafenin açılması bizim için çok iyi oldu. İki ayda 20 kitap okudum. Herkese hitap eden kitaplar var. Ders çalışıp kitap okuyoruz ve eğleniyoruz." ifadelerini kullandı.

Kafe sorumlusu Sümeyye Gökdemir, kafede öğrencilerin yüzlerce kitaba ücretsiz şekilde ulaşabildiğini, anne ve babaların açtıkları kafe için teşekkür ettiğini aktardı.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.