Öğrencileri, 30 yıl sonda edip öğretmen ile buluştu

Öğrencileri, 30 yıl sonda edip öğretmen ile buluştu
Diyarbakır’da 1985 yılında Cumhuriyet İlkokulu’ndan mezun olan öğrenciler, 30 yıl sonra öğretmenleri Edip Mercan’a vefalarını gösterdi.

Diyarbakır’da 1985 yılında Cumhuriyet İlkokulu’nun 5/A sınıfından mezun olan öğrenciler, 30 yıl sonra öğretmenleri Edip Mercan ile buluştu. Okul mezunlarından Tahsin Yıldız, Fırat Üger, Bülent Akyol ve Oya Yıldız’ın, önce sınıf öğretmenleri Edip Mercan daha sonra ise sınıf arkadaşlarını bulması ile gerçekleşen buluşmada, duygusal anlar yaşandı. Duygularını dile getiren emektar öğretmen Mercan, “Umarım her öğretmen böyle vefalı öğrencilere sahip olur, öğretmenlik hayatımın en anlamlı günlerinden birini bana yaşatan vefalı çocuklarım, bugün karşıma her biri kendi alanında başarılı bir işadamı, doktor, mühendis, avukat ve diğer çeşitli meslek dallarıyla çıkıp, bana büyük bir gurur yaşattılar. Birçoğu anne, baba, dede olmuş ama gözlerindeki ışıltı hiç değişmemiş, hala ilkokul yıllarındaki gibi” dedi.

Öğrencilerden Güneydoğu Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Genel Sekreteri avukat Fırat Üger ise ilkokul öğretmeninin öğrencinin gelecekteki bütün yaşamını çok ciddi bir şekilde etkilediğini belirterek, gelecekteki başarının öğretmene duyulan sevgi, saygı ve öğretmenin özverisiyle direkt etkileşim içinde olduğunu ifade etti.
Müteahhitlik yapan Tahsin Yıldız ise Edip Mercan’ın ilkokul yıllarında kendilerine verdiği karşılıksız sevginin, saygının ve evine ayırması gereken saatlerin kendilerini çocuk yaşlarda olmalarına rağmen çok etkilediğini anlatarak, bu duyguların canlılığını 30 yıl sonra dahi yitirmediğini ve bu profilin kendilerini başarılı kıldığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.