Öğrencilerin eğitim mağduriyeti!

Öğrencilerin eğitim mağduriyeti!
6 Şubat’ta Kahramanmaraş Merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da konutların yanı sıra eğitim kurumları da hasar görmüştü.

Sait BAYRAM’ın Haberi

TİGRİS HABER - 6 Şubat depreminden etkilenen Diyarbakır’da ağır hasarlı olan Dicle Üniversitesi İlahiyat, Eğitim, Mimarlık-Mühendislik fakültelerinin güçlendirme çalışmaları devam ederken, bu fakültelerde öğrenim gören öğrenciler İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi’nde eğitim görüyor. Tek bir binada binlerce öğrencinin eğitim görmesi mağduriyete yol açıyor

6 Şubat’ta Kahramanmaraş Merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da konutların yanı sıra eğitim kurumları da hasar görmüştü. Hasar gören eğitim kurumlarından Dicle Üniversitesi İlahiyat, Eğitim, Mimarlık-Mühendislik fakültelerinde güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

4-fakulte-ayni-anda.jpegHaziran ayında tamamlanması beklenen Fakültelerdeki öğrenciler ise aylardır İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde eğitim görüyor. 4 fakültede öğrenim gören binlerce öğrenci tek bir binada eğitim görmesi eğitimde mağduriyete yol açıyor. Öğrencileri biran önce fakülte binalarının tamamlanmasını istedi.

Yeni Rektörlük binası yapılmadı

Bu arada, Hasar alan binalar arasında yer alan ve taşıyıcı kolonlarında hasar tespit edilen ve yıkılan 5 katlı ve 49 yıllık rektörlük binasının yerine yeni bir binanın henüz yapılmadığı öğrenildi. Üniversite yönetimi, kampus içinde bulunan öğrenci merkezinde çalışmalarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.