Öğretmenler günü kutlandı

Öğretmenler günü kutlandı
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

 

Özcan YILDIZ

Vali Hüseyin Aksoy, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene katıldı. Törene, Vali Aksoy’un yanı sıra 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına, Mardin Kapı Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Tahir Gölpınar tarafından bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından şiir yarışmasında 1. olan Yenişehir Şehit Albay Güner Ekici Orta Okulu öğrencisi Hatice Kübra Aktaş tarafından şiir okundu. Daha sonra emekli öğretmenlerden Mukaddes Yıldız bir konuşma yaptı.

Öğretmenler Günü programında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, ‘Uygarlıkların temel taşı olan fedakar öğretmenlerimizin bu gününü kutluyor böylesi onurlu ve güzide mesleğin bir üyesi olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum’ dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Aksoy, “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım tarihinin, Atatürk’ün doğumunun 100. Yıl dönümü olan 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak onurla kutlandığını belirterek; ‘Onun gösterdiği aydınlık yolda hiç durmadan, yorulmadan ilerlemek istiyoruz” dedi.

Vali Aksoy konuşmasına şöyle devam etti: “Değerli öğretmenlerimiz; Sizin de bizzat yaşadığınız gibi, eğitim bir sevgi ve şefkat mesleğidir. Öğrencilerine sevgiyle yaklaşmayan öğretmen, soğuk demiri döven demirci gibidir. Soğuk demir ne kadar dövülürse dövülsün onu şekle sokamazsınız. Eğitimin insanı iyiden yana değiştirmesi gerekir. Bunun sağlanması ise öğretici konumunda olan insanların, sadece sözleri ile değil tutum ve davranışlarıyla, karakter ve duruşlarıyla öğretici, iyiye ve güzele kanalize edici olmaları gerekir. Sizlerin tavır, davranış ve tutumlarınız ya bir fidana verilen ilk can suyu etkisi olarak, ya da çığ oluşmasına sebebiyet veren ilk kar tanesi etkisi olarak toplumda karşılığını bulacaktır.

TOPLUMU AYAKTA TUTAN SİZSİNİZ

Özellikle son dönemlerde ilimizde ve bölgemizde yaşanan olayları göz önüne getirdiğimizde yaşanan olayları hepimiz görüyor ve bunların kimlerin işine yaradığını hepimiz biliyoruz. Bu olumsuzlukların önüne geçmek, çocuklarımıza, gençlerimize bir arada yaşama, şehrimize, insanımıza, değerlerimize sahip çıkma bilincini aşılama, manevi değerlere bağlılık anlamında çalışma görevi yine en çok siz öğretmenlerimize düşmektedir. Çünkü toplumumuzu ayakta tutacak olan projeyi çizen mimar da, bireylerin arasına ilim, irfan ile yoğrulmuş harcı koyarak birbirine saygılı ve kenetlenmiş bir toplumu oluşturacak ustalar da sizlersiniz.

Ünlü bir yazarın vurguladığı, “Başarının efendisi olmak isteyenler çalışmanın kölesi olmak zorundadırlar” sözünü hatırlatmak istiyorum. Sizlerin bireysel başarıları toplumun genelinin geleceğini ilgilendirmektedir. Ülkemizin ve milletimizin geleceğinin inşasında, sizin göstermeniz gereken çaba ve yakalamanız gereken başarı çok daha fazla önem arz etmektedir. Bu nedenle sizlerin yükü hepimizin yükünden çok daha ağırdır. Çünkü o kadar büyük bir sorumluluğunuz var ki, elinizde taşıdığınız eğitim meşalesinin ateşi doğru kullanıldığında karanlıkları aydınlatıp, insanları güzelliğe yaklaştıran; yanlış kullanıldığında ise her tarafı yangın yerine çevirebilen olağanüstü bir güçtür. Bu bilinçle ve bu sorumlulukla hareket etmenizi, milli değerlere sahip, bilgiye erişim yolunu bilen, ulaştığı bilgiyi genelin faydasına nasıl sunacağı üzerinde fikir yürüten, özgüveni yüksek bir neslin ancak sizlerin çabaları ile olacağını hatırlatmak istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy tarafından emekli öğretmenlere hizmet ve şeref belgeleri verildi. Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin ederek öğretmen marşını söylediler. Marşın ardından ilkokul, ortaokul ve liseler arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Törende Vali Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü’nün öğretmen olan eşleri Hülya Aksoy ile Nuray Hurata’ya İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata tarafından çiçek takdim edildi. Tören Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müziği korosu tarafından verilen müzik dinletisiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.