Türk Eğitim-Sen Diyarbakır’da iş bıraktı

Türk Eğitim-Sen Diyarbakır’da iş bıraktı
İstanbul'da öze bir lisede okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Okutgan'ın okuldan atılan yabancı uyruklu öğrenci tarafından öldürülmesinin ardından bugün iş bırakma eylemine Türk Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi üyeleri de katıldı.

Sait BAYRAM

TİGRİS HABER - Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Burhan, okullarda öğretmene şiddet, mobbing, taciz, itibarsızlaştırma vakalarının, yasal düzenlemelerin ve esaslı politikaların hayata geçirilmesiyle önlenebileceğini savundu. Disiplin yönetmeliklerinin yetersizliği, eğitimcilerin itibarını zedelediğini belirten Burhan, "Sadece adı değişen öğretmeni şikâyet hatları, öğretmenlik mesleğinin mülakat, torpilli yönetici görevlendirmeleri, rotasyon, performans, şeffaf olmayan ödül ve ceza gibi uygulamalarla rencide edilmesi, hem sosyo-ekonomik, hem de özlük haklarının gasp edilmesi, eğitimcileri tahkir eden yayın, tutum ve açıklamaların, 'eti senin kemiği benim' şeklindeki güven ve teslimiyet anlayışının çok gerilerde kalması, tüm bu şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır.

"Okulların tamamında kamera bulundurulması zorunluluktur"

Çoğu okulda güvenlik görevlisinin bulunmadığını, güvenliğin sadece nöbetçi öğretmenler eliyle sağlanmaya çalışılması, kamera sisteminin olmamasının, şiddet olaylarına zemin hazırladığına işaret eden Burhan, "Oysa her okulumuza güvenlik görevlisi alımı yapılması ve okullarımızın tamamında kamera bulundurulması, hayati bir zorunluluktur. MEB’in bu konuda okullara bütçe tahsis etmesi, fedakârlıktan kaçınmaması çok önemlidir. Öte yandan Türk Eğitim-Sen olarak eğitimde şiddetin önlenmesi, etkili ve caydırıcı tedbirler geliştirilmesi, eğitim çalışanlarının güvenli bir ortamda çalışmasının yasal koruma altına alınması amacıyla hem 2019 hem de 2023 yıllarında iki kez kanun teklifi hazırlayarak, milletvekilleri aracılığıyla TBMM’ye ilettik. Eğitimde Şiddet Yasası çıkarılmasının yanı sıra Meclis Araştırma Komisyonu kurulması, Türk Ceza Kanunu’nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ayrı bir suç tipi olarak düzenlenmesi de Türk Eğitim-Sen’in öncelikli taleplerindendir" diye konuştu.

"Eğitimcilere yönelik şiddet geleceğimize sıkılan kurşundur"

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin aslında geleceğe sıkılan kurşun olduğunu ifade eden Burhan, şöyle konuştu;

"Bu nedenle geleceğimizin karartılmasına müsaade etmeyeceğiz, şiddete müsamaha göstermeyeceğiz. Türk eğitimcileri olarak şiddetle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Vandallara teslim olamayacak, bu vahşet olaylarının önüne geçilmesi için gerekli tedbirler alınana kadar konuyu gündemde tutmayı ve farkındalık oluşturmayı sürdüreceğiz. Eğitimcilerimizin can güvenliğinin sağlandığı çalışma ortamlarına kavuşması en büyük temennimizdir. Şuurlu nesiller yetiştirmek biz eğitimcilerin olduğu kadar ailelerin de en önemli görevidir. Buradan bir kez daha ailelerimize ve tüm topluma çağrıda bulunuyoruz: Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek milli bir ödevdir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.