Öğretmenler izne devam edecek mi?

Öğretmenler izne devam edecek mi?
Kamu-Sen iptal edilen kamu personeli izinlerinin öğretmenleri kapsamadığını açıkladı.

 

İzinler iptal edilirken sendikalar her kurumun çalışana ayrı açıklama yapmasını istedi. ‘Kamu çalışanı’ denildiği için kamu işçisi ve akademisyen de kapsamda. Şehir dışında görevli olanlar devam edecek

Kamu çalışanlarının yıllık izinlerinin iptaline ilişkin genelge, memurlarda kafa karışıklığı yarattı. Pek çok kişi, çalıştığı kurumu ya da ilgili sendikaları arayarak, kendilerinin de bu kapsamda olup olmadığını sordu. Sendikalar, her kurumun çalışanları özelinde ayrıntılı açıklama yapmasını istedi. Başbakanlık tarafından yayımlanan genelgeyle, izindeki çalışanların da göreve dönmesi istendi.

REFAKATÇİLER

Genelgenin, okulların tatil olması nedeniyle öğretmenleri kapsamadığı ortaya çıktı. Pek çok kişi, genelge sonrasında hem kendi kurumlarını, hem de bağlı olduğu sendikayı arayarak, kapsamda olup olmadığını sordu. Kamu kurumları da genelgeler yayımlayarak, personelin çağrılmasını istedi. İzindeki personel telefonla arandı ve iş başı yapması istendi.

Genelgede “memurlar” yerine “kamu çalışanı” ifadesi kullanıldığı için akademik personel de, kamu işçileri de izinden dönecek. Evlilik, ölüm, analık izninde olanların dönmesi gerekmiyor. Şehir dışında olanlar da görevlerine devam edecek. İzin döneminde yurtdışında olan personel de aynı şekilde iznini yarıda keserek görevine dönecek. Raporlu ya da refakatçi olan personel de kapsam dışında görülüyor. Ancak bundan sonraki rapor başvurularında zorluklar yaşanabilir.

KAMU SEN: ÖĞRETMENLE İLGİSİ YOK

Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk da sorular üzerine Facebook’tan, “MEB yetkilileri ile yaptığım görüşmeye göre izinlerin kaldırılmasının öğretmenlerle alakası yok. Tüm kurumlar detaylı açıklama yapmalı” dedi.

BİLET VE OTEL PARASI ÖDENDİ MAĞDURİYETE YOL AÇACAK

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) açıklamasında da genelgenin geri çekilmesi istendi. Açıklamada, genelgenin belirsizliklerle dolu olduğu belirtilerek, “Genelge aileleri de etkileyecek. Bir ayrım gözetilmemiş. Dolayısıyla kamu yararı yok. İzin hakkı en temel sosyal hak. Kamu emekçisi, ulaşım ve konaklamada ödemelerini önceden yaptı. Ekonomik mağduriyetlere yol açacak. Motivasyon etkilenecek” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.