Okul harçlığı için davul çalıyor

Okul harçlığı için davul çalıyor
16 yaşındaki Ramazan davulcusu Mesken Erdoğan, halkı sahura kaldırarak hem okul harçlığını çıkartıyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

HAKKARİ’de 16 yaşındaki Ramazan davulcusu Mesken Erdoğan, halkı sahura kaldırarak hem okul harçlığını çıkartıyor hem de aile bütçesine katkıda bulunuyor.

7 nüfuslu Erdoğan ailesinin ikinci çocuğu olan 16 yaşındaki Mesken Erdoğan, dedelerinde kalma Ramazan davulculuğu geleneğini sürdürmeye çalıştığını söyledi. Herkes sahur vaktine kadar dinlenirken kendisi ise eline davulunu alarak mahalle mahalle dolaşan Mesken Erdoğan, vatandaşları zamanında sahura kaldırmasına rağmen kendisinin ise bazen sahur yapmadan oruç tutuğunu belirtti.

Ramazan ayında onlarca mahalleyi tek başına dolaşarak vatandaşı sahura kaldırdığını ifade eden Erdoğan, ancak Ramazan ayı sonrasında ise bunun karşılığını alamadığından yakındı. Erdoğan, “Ben Ramazan davulcusuyum. Milleti sahuru kaldırıyorum. Her gece 7-8 mahalle geziyorum. Davul çalarak milleti sahura kaldırıyorum. Belediyeden de resmi evrakımız var. Milleti sahur için uyandırıyoruz, fakat emeğimizin hakkını vermiyorlar. Ter döküyoruz, ben kendim de öğrenciyim. Bazen sahura yetişemiyorum, aç ve susuz oruç tutmak zorunda kalıyorum. Ramazandan sonra kapı kapı dolaşıp para istediğimizde ‘yarın gelin, haftaya gelin’ deyip bizi oyalıyorlar. Biz fazla bir ücret istemiyoruz, gönüllerinden ne koparsa onu istiyoruz. Bundan dolayı halktan şikâyetçiyiz. Davul çalmak bir gelenektir. İnsan geleneğini unutmamalıdır. Her şehirde Ramazan denildiğinde insanın aklına ilk davulcu geliyor. Biz dilenmiyoruz, sadaka istemiyoruz, sadece emeğimizin karşılığını istiyoruz” dedi. (iha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.