Okul yolu çamurdan geçilmiyor

Okul yolu çamurdan geçilmiyor
Kış ayının gelmesiyle birlikte yağışların arttığı Diyarbakır’da çamur deryası olan yollar vatandaşlara ve öğrencilere zor anlar yaşatıyor. 1500 öğrencisi bulunan Ahmet Arif Anadolu Lisesi öğrencileri çamurlu yol yüzünden okullarına gitmekte güçlük çekiyor

 

 

Diyarbakır’da bir kaç gündür yağan sağanak yağmur, yolların çamur olmasına neden oldu.  Okula gitmek için yola koyulan öğrenciler de çamurla karşı karşıya kaldı.

ÜÇ kuyular  Tokilere karşısı,Yıldız City Sitesi arkası Üçkuyu Mah. 1003. Sokak No2 Yenişehir / Diyarbakır adresinde bulunan ve 1500 öğrencisi bulunan Ahmet Arif Anadolu Lisesi öğrencileri, çamurun ve suyun içinden yürümek zorunda kaldı. Okul yollarının bir an önce asfaltlanmasını isteyen öğrenciler, gidiş gelişlerde sıkıntı çektiklerini söyledi. Belediyenin, çamurun en aza indirilmesi için sadece mıcır döktüğünü belirten veliler ve mahalle sakinleri de çözümün asfalt olduğunu, bunun için belediyeye dilekçe verdiklerini ifade etti. Veliler ise durumun rezalet olduğunu çocukları için araçlarıyla geldiklerini ancak çamura battıklarını belirterek, bir an önce bu okulun yollarının asfaltlanılması gerektiğini belirttiler.

Yolun, kışın çamurdan, ilkbaharda da yağmurda oluşan ve adeta gölü andıran su birikintisinden geçilemez hale geldiğini dile getiren mahalle sakinleri de, yazın ise tozdan bir türlü kurtulamadıklarını söyledi. Mahalle sakinleri ayrıca “Her yağmur sonrası aynı sıkıntıyı yaşıyoruz bu nasıl hizmet anlayışı sayın valimizden büyükşehir belediye başkanından bu yolun yapılmasını çok rica ediyoruz” dedi.

 

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.