Okullara 27 ton boya dağıtılacak

Okullara 27 ton boya dağıtılacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,eğitime destek vermek amacıyla kentte bulunan okullara toplam 27 ton boya dağıtacak.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü çalışmalarla eğitime destek vermeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ilk,orta ve lise düzeyinde eğitim veren okullara 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı öncesinde iç ve dış cephe olmak üzere 18 farklı renk seçeneğinde 27 ton boya dağıtacak. Tadilat ihtiyacı bulunan okulların talebi karşısında ekipler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yeniköy Su Dolum Tesisleri’nde depolanan su bazlı boyaları istenen renk seçeneğine göre araçlarla okullara bırakıyor.

Boya dağıtımı sürüyor

Boya dağıtımında şuana kadar ekipler, Nuriye Ak İlkokulu’na 400 kg dış ve 160 kg iç, Hürriyet İlkokulu’na 110 kg iç ve 90 kg dış, Faik Ali İlkokulu’na 90 kg iç, Güleçoba İlkokulu’na 400 kg dış ve 160 kg iç, Mevlana Halit Ortaokulu’na 270 kg iç ve 180 kg dış, Yunus Emre İlkokulu’na 90 kg iç cephe olmak üzere toplam bin 950 kg su bazlıboya dağıttı. Boya dağıtımını sürdüren ekipler, boyaları okul yetkililerine tutanak karşılığında teslim ediyor.

Okullarda bakım ve onarım çalışması

Büyükşehir Belediyesi, okulların boya ihtiyacı dışında gelen talepler doğrultusunda Arif Eminoğlu İlkokulu binasında tadilat çalışması başlattı. Bakım ve onarım çalışmalarında okulun iç giriş bölümü kalebodurlarla döşendi, arka bahçe bölümünün zemini beton tesviyeyle kaplandı, Atatürk büstünün imalatı, montajı ve granit kaplaması yapıldı. Ayrıca yine okul bahçesi içine 2 kale direkleri ve 2 adet basketbol potası yerleştirildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, okulların talepleri doğrultusunda çalışmalarını yürütmeye devam edecek.

 

Dilek Akin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.