Öldürülen AK Partili Eski Başkanın Babası: Ölürsek de Böyle Ölelim

Öldürülen AK Partili Eski Başkanın Babası: Ölürsek de Böyle Ölelim
Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın babası konuştu.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, diğer partili yetkililerle birlikte, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın ailesine taziyeye gitti. Taziyede konuşan Koca'nın babası Abdülkadir Koca, "Ölürsek de böyle ölelim." dedi.

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Diyarbakır'daki Bediüzzaman Cami'nde düzenlenen taziyede Koca'nın yakınlarına başsağlığında bulunan Yılmaz, baba Mehmet Koca'nın acısını paylaştı.

"BİZE SIKILAN KURŞUN..."

Baba Abdülkadir Koca, Yılmaz'a, "Bize sıkılan kurşun, güvenlik birimlerine sıkılan kurşunla aynı kurşundur. Çünkü biz terörün yanında durmadık. Terörün yanlış olduğunu söyledik. Bunun bize yarar getirmeyeceğini söyledik. Neticesinin hüsran olduğunu söyledik. Yapmayın dedik" açıklamasında bulundu.

"ÖLÜRSEK DE BÖYLE ÖLELİM"

Bir Müslüman'ın yapması gerektiğini yaptıklarını ve Müslüman nasıl yaşıyorsa o şekilde yaşamaya çalıştıklarını belirten Abdülkadir Koca, şunları kaydetti:

"Ölürsek de böyle ölelim. Hak yolunda ölelim. Şu anda vicdanen rahatım. Çünkü Cenabı Allah biliyor ki biz ne kimsenin ölümünü düşündük, ne böyle bir yola girdik, ne böyle bir faaliyette bulunmayı tercih ettik."

ERDOĞAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yunus Koca'nın ailesine taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merhumun babası Abdülkadir Koca'yı telefonla aradı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, olaydan derin üzüntü duyduğu, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine de sabır ve metanet dilediği kaydedildi.

Davutoğlu: Yunus Koca cinayetinin aydınlatılması için gerekli talimatları verdim

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca'nın öldürülmesi olayının aydınlatılması için gerekli talimatları verdiğini bildirdi.

Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Koca'nın öldürülmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaşamını yitiren Koca için "Ak davamızın yürekli neferlerinden" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Yunus kardeşimize yapılan bu saldırının bir an önce aydınlatılması için gerekli talimatları verdim. Tüm kadrolarımızla bu saldırının takipçisi olacağız. Yunus kardeşimize yüce Allah'tan rahmet, ailemize başsağlığı diliyorum."

BABASINA TAZİYE TELEFONU AÇTI

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Davutoğlu, Yunus Koca'nın babası Abdülkadir Koca ile telefonda görüştü. Davutoğlu, Koca'ya taziye dileklerini iletti.

 

Demirtaş: Yunus Koca'nın Katledilmesini Lanetliyorum

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti eski Gençlik Kolları İl Başkanı eczacı Yunus Koca'nın katledilmesini lanetledi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki işyerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti eski Gençlik Kolları İl Başkanı eczacı Yunus Koca'nın yakınlarına başsağlığı dileyip, olayı lanetledi.

"LANETLİYORUM"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki işyerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti eski Gençlik Kolları İl Başkanı eczacı Yunus Koca'nın yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı mesajında Demirtaş, "Yunus Koca'nın katledilmesini lanetliyorum. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Katillerin bir an önce ortaya çıkarılmasını ve yakalanmasını bekliyoruz. Yunus kardeşimizin acısını paylaştığımın bilinmesini istiyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.