Öldürülen askerin ailesi askeri törene izin vermedi

Öldürülen askerin ailesi askeri törene izin vermedi
Tekirdağ'da askerlik yaptığı birlikte çıkan kavgada başka bir askerin kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü er Hazmi Gezer'in cenazesi memleketi Nusaybin'de toprağa verildi. Aile, tabutun üzerine konulan Türk bayrağını kaldırarak askeri törene izin vermedi. Ge

MARDİN  -Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Ulaş Mahallesi'nde bulunan 5. Kolordu'ya bağlı Hava Savunma Taburu'nda askerilik yapan 26 yaşındaki er Hazmi Gezer önceki gece nöbet sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle, yeni asker olan A. E (20) ile kavga etmiş ve bu kişinin kalbinden bıçaklaması sonucu yaşamını yitirmişti. Gencer'in cenazesi memleketi Mardin'in Nusaybin ilçesinde defnedilmek üzere Kızıltepe'de askeri yetkililer tarafından aileye teslim edildi. 


Aile resmi törene izin vermedi, bayrak kaldırıldı 
asker-1-001.jpg
Gezer'in Kızıltepe'den alınan cenazesi Nusaybin'de Zeynel Abidin Mahallesi'ndeki aile evine getirildi. Aile evinde bir süre kaldıktan sonra cenaze dini vecibeleri yerine getirilmek üzere Molla Mahsum Cami'ne kaldırıldı. Camiye gelen askeri yetkililerin askeri tören talebi aile tarafından geri çevrilerek, tabutun üzerine serilen Türkiye bayrağı kaldırıldı. 

'Onu siz öldürdünüz' 

Cenaze törenine Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ve çok sayıda kişi katılırken annesi ve eşi baygınlık geçirdi. Cenaze töreninde Gezer'in yakınları "Erdoğan neden çocuğumuza sahip çıkmadın. Onu senin askerlerin öldürsün diye mi askere gönderdik. Çocuğumuzun katillinin de cezalandırılması için elimizden geleni yağacağız" diye feryat etti. Gezer'in camide yapılan dini vecibelerinin ardından Hacılar Mezarlığı'nda defnedildi. 
Aile çocuklarının ölüm nedeninin araştırılması için hukuki yardım talebiyle İHD'ye başvuru yaptı.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.