NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

'Ölü işçiler' Cumhuriyeti!

'Ölü işçiler' Cumhuriyeti!

Gazetemizin bugünkü manşetini okumuşsunuzdur. Çok çarpıcı…

Sabah haber toplantımızda diğer arkadaşlarımız da Dicle Haber Ajansının Karaman’daki maden faciası ile ilgili attığı başlığı en vurucu başlık olarak gördü.  Ajans mevcut medya dünyasına ders verecek nitelikte bir başlık atmış. Diğer Gazetelerin böyle bir başlık yâda benzer bir başlık atma ihtimalinin olmadığı bir dönemde, Cumhuriyetin 91. Yıl dönümüne denk gelmiş olması bu ciddi başlığa buruk bir anlam katıyor olsa da, demokrasisi eksik cumhuriyeti tartıştığımız bu döneme çok uygun.

 

Ölü İşçiler Cumhuriyeti’

 

Soma’dan Karaman’a uzanan ölüm yolculuğundaki iktidar sorumsuzluğunu kamu vicdanında mahkûm eden bu başlıktan çıkarılması gereken o kadar büyük dersler var ki, kim alacak o dersi doğrusu çok merak ediyorum.

 

İktidar mı?

Sanmıyorum.

İktidar halka ders vermekle meşgul!

Soma faciasından sonra durumdan ders çıkarmayanların Karaman’da nasıl bir ders çıkarma ihtimali söz konusu olur ki?

 

Her felaketten sonra ‘bütün imkânların seferber edilmiş yâda edilecek olması’ yönünde yapılan açıklamaların; yaşamlarını yitiren işçilerin ailelerinin ve toplumun vicdanında açtığı yaraları hesaplayamayan Cumhuriyet hükümetinin dikkatine sunulacak en iyi başlık elbette ki;

ÖLÜ İŞÇİLER CUMHURİYETİ!

BAŞLIĞIDIR.

 

12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde iş kazalarında hayatını kaybeden işçi sayısı 13 binin üzerinde. Soma’da olduğu gibi Karaman’daki maden ocağı da sabıkalı. Geçmişe dönük sabıkalı durumun varlığına rağmen sorumsuzluğun ölümlere neden olmasındaki en büyük pay iktidarındır, enerji bakanınındır.

 

Madeni basan 11 bin ton suyun nereden, nasıl geldiği gerçeğinin mutlaka tartışılması gerekiyor. Soma’da olduğu gibi Karaman’daki bu maden ocağı ile ilgili daha önce yapılan uyarılar konuşulmalıdır.

Ocağın konumu

Orda olması gerekiyor mu?

Kapatılması gerekli bir ocak mı, değil mi?

Bunların mutlaka tartışılması ve konuşulması gerekiyor.

Tabii iktidar her olayda olduğu gibi soruşturmanın selameti açısından!

Buraya da yayın yasağı koyabilir.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR