ÖLÜM SEBEPLERİ MEZAR TAŞLARINDA GİZLİ

ÖLÜM SEBEPLERİ MEZAR TAŞLARINDA GİZLİ
Şanlıurfa kent mekezinde bulunan Bediüzzaman Mezarlığı'ndaki mezar taşlarının üzerine çizilen ilginç figürler, kişinin ölüm sebebini anlatıyor.

Bediüzzaman Mezarlığı’ndaki mezar taşlarının üzerinde tabanca, araba, sigara, kalp gibi figürler bulunuyor. Görenlerin dikkatini çeken figürler, kişilerin ölüm sebeplerini simgeliyor. Trafik kazasında ölenlerin mezar taşlarında olayın yaşandığı otobüs, kamyon ya da otomobilin figürü bulunurken, cinayet sonucu ölenlerin mezar taşlarında ise tabanca veya bıçak gibi figürler yer alıyor. Kalp hastalığından ölenlerin mezar taşına kalp resminin çizildiği mezarlıkta, ölen kişinin vasiyeti ya da ailelerinin isteği üzerine kişinin hayatta iken sevdiği sigara, çay gibi ilginç figürler de mezar taşlarına yansıtılıyor. 

18 yıldır mezar taşlarına yazı yazan ve figürler çizen mezar taşı ustası Ali Avcı, son dönemlerde figürler ile ilgili taleplerin azaldığını kaydetti. Avcı, "Ailelerin talebi üzerine mezar taşlarının üzerine bu tür figürleri çiziyoruz. Bu figürler insanların dikkatini çekiyor. Buradaki amaç, merak edenlerin mezardaki şahısların ölüm sebebini görebilmesidir" dedi.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.