Ölüme sürükleyen taciz ve şiddet

Ölüme sürükleyen taciz ve şiddet
Hakkari'de 14 yaşında zorla evlendirilen Kevser Çiçek'in, eşinden gördüğü şiddet ve kayınbabasının tacizi nedeniyle intihar ettiği ileri sürüldü.

HAKKARİ -  Çiçek'in ablası Aysel Çiçek, bir yıl önce eşinden ayrılarak ailesinin yanına dönen kardeşinin sürekli ölümle tehdit edildiğini savundu. 


Kadına yönelik taciz, tecavüz, şiddet ve katliamlar ülkenin her tarafında devam ederken, birçok kadın ise yaşatılan vahşetten dolayı intihara sürükleniyor. Hakkari'ye bağlı Işık köyünde çocuk yaşta H.D. ile zorla evlendirilen 1997 doğumlu Kevser Çiçek'in (18), 31 Mart akşamı silahı göğsüne ateş açarak intihar ettiği iddia edildi. İntihar ettiği savunulan Çiçek'in, henüz 14 yaşındayken zorla evlendirildiği ve evliliğinden kısa bir süre sonrası "eşi" H.D.'nin fiziki ve sözlü şiddetine maruz kaldığı ortaya çıktı. 3 yıl boyunca zorla verildiği H.D.'nin şiddetine maruz kalan Çiçek'in en son 2013'ün Mayıs ayında H.D.'den ayrılmak istediği ve ailesinin yanına döndüğü belirtildi. 

Boşanmak isteyince ölümle tehdit edildi

Ailesinin yanına dönen Çiçek'in, döndüğü aile evinde de H.D.'nin baskısından kurtulamadığı ve sık sık ölümle tehdit edildiği ifade edildi. Kardeşinin yaşadıklarını ve Çiçek'in intihara sürüklendiğini söyleyen Aysel Çiçek, kendisinin de küçük yaşta evlendirilmekten dolayı çok acı çektiğini dile getirerek, ne yaptıysa kardeşinin küçük yaşta evlendirilmesine engel olamadığını söyledi. Kardeşinin H.D.'den sürekli şiddet gördüğünü söyleyen Çiçek, "Bir gün bizi ziyarete geldi. Elleri ve bedeni maruz kaldığı şiddetten dolayı morarmıştı" diye anlattı.

'Kardeşim kayınpederi tarafından taciz edildi' 

Kardeşinin sadece H.D. tarafından şiddete maruz kalmadığını ve kayınpederi B.D. tarafından da tacize maruz kaldığını iddia eden Çiçek, "Kız kardeşim birkaç kere kayınpederinin ona tecavüz girişiminde bulunduğunu söyledi. Aynı zamanda sürekli taciz edildiğini ve B.D. tarafından da darp edildiğini anlattı. Kardeşim bunları eşine söylediğinde ise eşi ona 'Ben seni koruyamam, kendini koruman gerekir. Senin için babamı karşıma alamam' demiş" ifadesinde bulundu. 

Kardeşinin "intihar" etmeden kısa bir süre önce telefonla H.D. ile görüştüğünü anlatan Çiçek, "Hala tehdit altındayız. Eğer başımıza bir şey gelirse bunun tek sorumlusu H.D. ve ailesidir" dedi.(Diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.