"Önce silah sesi geldi, sonra patlama oldu"

"Önce silah sesi geldi, sonra patlama oldu"
Patlama mağduru kadın Tigris Haber’e konuştu.

Diyarbakır'daki bombalı saldırıda ağır yaralı olarak kurtarılan ve 2 gözünü büyük ölçüde kaybeden Fatma Özçelik yaşadığı korkunç olayı Tigris Haber’e anlattı.

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne bağlı Dürümlü Köyü’nde geçtiğimiz gün yaşanan bombalı saldırıda 16 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Olay üzerindeki sır perdesi aralanmazken, patlama sırasında Dürümlü Köyü’ndeki evinde 4 çocuğu ile kalan Fatma Özçelik, tedavi gördüğü Dicle Üniversitesinde yaşadıklarını gazetemize açıkladı.

Olaydan önce köyde herhangi bir sıkıntı olmadığını belirten Özçelik, “4 çocuğumla birlikte odada oturuyorduk. Bir süre televizyon izledikten sonra çocuklarımı uyuttum. Çocuklarım uyuduktan 10 dakika sonra bende yatağa girdim. Yatağa girdiğim sırada önce 3-4 el silah sesi geldi. Silah seslerinin gelmesi ile pencereye doğru gittim. Pencereden kafamı çıkardığım gibi büyük bir patlama oldu. Patlama yanı başımda olmuş gibi hissettim. Çamlar olduğu gibi yüzüme geldi ve patlama şiddeti ile duvara savruldum. Patlama nedeniyle iki gözümde görmüyor. Doktorlar tedavi ile çok az görebileceğimi söylüyor. Dün çocuklarım ziyarete geldi ama onları göremedim. Daha 3-4 gün önce gördüğüm çocuklarımı göremeyince çok kötü oldum. Tek umudum çocuklarımı görebileceğim günlere kavuşmak. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın, çok kötü bir his. Biz barış ve huzur istiyoruz. Patlama nedeniyle evimiz yıkıldı, şuan gidecek yerimiz yok. Bir süre daha tedavim hastanede sürecek, sonrasında ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

Zor durumdayız

Baba Mürsel Özçelik ise, “Olay günü köyde değil, İstanbul’daydım. İnşaat işleriyle uğraşıyorum. Patlama sonrası telefon geldi, eşim ve çocuklarımın yaralandığı söylendi, bende hemen geldim. Olayın detaylarına ilişkin bir bilgim yok. Şuan zor durumdayız, gidecek yerimiz yok, patlama nedeniyle evimiz yıkıldı. Benim tek isteğim eşimin sağlığına kavuşması ve başımızı sokacak bir evimizin olmasıdır” şeklinde konuştu.

 

İlyas AKENGİN-ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.