ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN

ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN
Son yıllarda Trafik kazalarında görülen artışı ve yaya ölümlerini engellemek için İçişleri Bakanlığı yeni bir Kanun Taslağı hazırladı. Hazırlanan Kanun Meclisten geçerek kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapıldı. Yasanın geçmesi ile birlikte Diyarbakır’da trafik polisleri birçok kavşakta uygulama yaparak, yayaya öncelik vermeyen sürücülere ceza kesti.

Geçiş Hakkı Vermeyen Sürücülere Ceza !

Tigris Haber-İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlara gönderilen mesajda, Artık trafikte geçiş üstünlüğü yayalarda. Sürücüler kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamalı, buralardan geçen yayalara durarak geçiş hakkı vermelidir. Öncelik hayatın, Öncelik yayanın ifadeleri kullanıldı.

Düzenlemeler, trafik kurallarında yeni bir dönem açıyor. Daha önce trafik kurallarında yer almayan “yayalara geçiş üstünlüğü” yeni hazırlanan Trafik Kanunu Taslağı’nda geniş yer tutuyor. Başta İngiltere olmak üzere bazı Avrupa ülkelerindeki gibi, yaya yola adımını attığı anda sürücüler artık durmak zorunda olacak. Durmayan sürücüye ceza kesilecek.

“Delilli ihbar” Uygulaması

Seyir halindeki aracın kural ihlalini görüntüleyen ya da fotoğrafla delillendirerek polise bildiren vatandaşın çektiği görüntü üzerine o araca ceza kesilebilecek. Taslakta, “delilli ihbar” olarak geçen bu uygulama meclisten geçti. Yasanın geçmesi ile beraber Diyarbakır'da trafik polisleri birçok kavşakta uyğulama yapıyor, yayaya öncelik vermeyen sürücülere ceza kesiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.