Önder, tanıklık ettiği Demokratik Kurtuluş Manifestosu'nu anlattı

Önder, tanıklık ettiği Demokratik Kurtuluş Manifestosu'nu anlattı
"Eğer herkes barış sorumluluğuyla ve insani sorumlulukla yaklaşsaydı, belki bu Newroz'da Sayın Öcalan'ın mektubunu değil bizatihi kendisinin halkla kucaklaşmasını görebilirdik"

İSTANBUL  - Öcalan'ın geçtiğimiz yıl Newroz'da okunan Demokratik Kurtuluş Manifestosu'nu okuyan Sırrı Süreyya Önder, mektup ilk ellerine ulaştığında büyük bir coşku yaşadığını ve Newroz alanında okumadan önce "bir ilkokul çocuğu heyecanıyla" defalarca tekrarladığını söyledi. Aradan geçen bir yıllık süreçte hükümetin sürece layık bir ciddiyetle yaklaşmadığını belirten Önder, "Eğer herkes barış sorumluluğuyla ve insani sorumlulukla yaklaşsaydı, belki bu Newroz'da Sayın Öcalan'ın mektubunu değil bizatihi kendisinin halkla kucaklaşmasını görebilirdik" dedi.


"Öcalan'a özgürlük Kürtlere statü" sloganıyla yaklaşık 2 milyon yurttaşın katıldığı tarihi Diyarbakır Newroz'unda PKK lideri Abdullah Öcalan tarafından gönderilen "Demokratik Kurtuluş Manifestosu"nun okunmasının üzerinden bir yıl geçti. Çözüm sürecinin başlangıç startını veren mektubun okunmasının ardından geçen bir yıllık süre Öcalan'ın bu yıl Diyarbakır Newrozu'na göndereceği mektuba merakı artırdı. Öcalan geçen yıl "Mazlumların Newrozu kutlun olsun" diye başladığı mesajında "Silahlı direniş sürecinden, demokratik siyaset sürecine kapı açılıyor. Biz, onlarca yılımızı bu halk için feda ettik, büyük bedeller ödedik. Bu fedakârlıkların, bu mücadelelerin hiçbiri boşa gitmedi. Kürtler öz benliğini, aslını ve kimliğini yeniden kazandı. Akan kan Türküne, Kürdüne, Lazına, Çerkezine bakmadan insandan, bu coğrafyanın bağrından akıyor. Ben, bu çağrıma kulak veren milyonların şahitliğinde diyorum ki; artık yeni bir dönem başlıyor, silah değil, siyaset öne çıkıyor. Artık silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmişti" dedi. 

Çağdaş Kaplan

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.